Situaţia infecţiilor cu COVID-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 10 mai 2020

10 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Ultima Ora

De la începutul monitorizării, şi până ieri, duminică, 10 mai, în judeţul Hunedoara 565 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea 59 de persoane au decedat, iar 220 s-au vindecat. În carantină se află 291 de persoane, iar 802 au ieşit din carantină. În izolare se află 369 de persoane şi 7.186 au ieşit din izolare.
Poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I. Aceştia au fost prezenţi în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii şi pentru a se asigura că cetăţenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.
Până duminică, 10 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 15.362 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.051 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 952 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Bacău, Suceava, Arad, Timiş, Cluj, Neamţ, Ialomiţa, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Vrancea, Caraş-Severin, Mureş, Bihor, Argeş, Giurgiu, Vaslui, Botoşani, Alba, Braşov, Sălaj, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 231 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 242 de pacienţi.
La nivel naţional, în carantină instituţionalizată sunt 14.399 de persoane. Alte 19.887 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 256.749 de teste.
Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 557 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele 24 de ore, 331 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 187.800 lei.
(Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Satele comunei Lelese, conectate, rând pe rând, la Internet

Comunicarea în mediul online sau televiziunea digitală nu mai constituie o dorinţă neîmplinită pentru comunitatea din Lelese. Administraţia publică de...

Cuplurile de Aur din Deva vor fi premiate acasă, de Ziua Familiei

Cele mai longevive cupluri din municipiul Deva, care au împlinit 50 de ani de căsătorie, vor fi premiate de municipalitate,...

În Hunedoara continuă modernizarea iluminatului public

În municipiul Hunedoara modernizarea iluminatului public stradal şi pietonal continuă prin schimbarea treptată a lămpilor vechi, mari consumatoare de energie...

Închide