Situaţia infecţiilor cu COVID-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 10 iunie 2020

10 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Ultima Ora

De la începutul monitorizării, şi până ieri, 10 iunie, în judeţul Hunedoara 638 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea, 73 de persoane au decedat, iar 574 s-au vindecat. În carantină se află 39 de persoane, iar 1.201 au ieşit din carantină. În izolare se află 1.880 de persoane şi 7.619 au ieşit din izolare. Internate în spital sunt opt persoane.
Poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I. Aceştia au fost prezenţi în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii şi pentru a se asigura că cetăţenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.
Până ieri, 10 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.945 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.103 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 1.360 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 196 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 150 de pacienţi.
La nivel naţional, în carantină instituţionalizată sunt 2.212 persoane. Alte 99.349 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 520.564 de teste.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 141 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 154.650 de lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost constatate, ieri, cinci infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.
Totodată, în data de 9 iunie, 102 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituţionalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

(Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Firmă din Ilia prinsă în ofsaid

O firmă din comuna Ilia a fost reclamată de o persoană din satul Brâznic că nu are autorizaţia de funcţionare...

Protest al angajaţilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. ,,Am fost minţiţi şi folosiţi!“

Câteva zeci de angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara au protestat, nemulţumiţi că, deşi tot personalul s-a aflat în...

Bulina neagră, 11.06.2020

Ovidiu Cionca, bărbat de 29 de ani, din Deva Pentru că a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu...

Închide