Răsturnare de situaţie în cazul femeii moarte de pe Strada Biscaria din Simeria. Uite crima…, nu e crima!

Adriana Năstase

Şoc în cazul femeii din Simeria, găsită moartă în casă, într-o baltă de sânge! Deşi concubinul victimei a fost acuzat că a omorât-o în bătaie, lovind-o cu un par în cap şi peste corp, lucrurile s-au complicat. De ce? După efectuarea de către medicii legişti a necropsiei, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara au schimbat acuzaţiile care i se aduc bărbatului de 67 de ani.

Acuzat de lovire, nu de omor
Astfel, după efectuarea necropsiei, procurorii au decis că acuzaţia nu este de omor, ci de loviri şi alte violenţe aplicate unui membru al familiei. Ce înseamnă acest lucru? De la o pedeapsă de maximum 25 de ani, bărbatul poate primi doar… o amendă. Aşa spune legea.
Potrivit procuroarei Ionela Draia, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, în cazul omorului pedeapsa prevăzută de lege este între 10 şi 20 de ani. În cazul crimelor săvârşite asupra unui membru al familiei se mai adaugă un spor de un sfert din maximul pedepsei, deci între 10 şi 25 de ani. În cazul acuzaţiilor de loviri şi alte violenţe asupra unui membru al familiei, pedeapsa este între şase luni şi şase ani şi trei luni sau amendă.
Procuroarea Ionela Draia susţine că femeia oricum ar fi decedat, şi dacă nu era lovită de concubin. „Cauza morţii în acest caz nu au fost loviturile aplicate în zona capului, ci o pancreatită acută hemoragică. A fost schimbată încadrarea juridică din infracţiunea de omor asupra unui membru de familie, în cea de lovire sau alte violenţe asupra unui membru de familie. Astfel, dosarul a fost transferat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva”, a declarat procurorul Ionela Draia, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

L-au văzut plin de sânge
Reamintim că marţi, 9 iunie 2020, vecinii de pe Strada Biscaria din Simeria au sunat la 112, după ce l-au văzut pe Arpad Apati, de 67 de ani în curte, cu urme de sânge pe el. Iniţial, anchetatorii au spus că bărbatul a băut, iar apoi, cu o bâtă a lovit-o pe concubina sa până a omorât-o.
Ieri, acesta a fost prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă, iar instanţa a hotărât arestarea lui Arpad Apati pentru 30 de zile sub acuzaţia de loviri şi alte violenţe asupra unui membru al familiei.

3 comentarii la „Răsturnare de situaţie în cazul femeii moarte de pe Strada Biscaria din Simeria. Uite crima…, nu e crima!

 • 10 iunie 2020 la 21:35
  Legătură permanentă

  Mai oameni buni cum dracu sa va ia nu e omor daca ia are capul zdrobit dece lasati voi intodeauna criminalii liberi sunt fiica femeii si il cunosc destul de bine pe arpad si stie toatalume cata bataie a indurat saraca pe ia o batea si acum ca a omorato tot nu il inchideti nici o problema pe mine cand ma taiat Dobrota Ioan cu brisca nu ati intervenit nu va interesat ca imi putea amputa piciorul va doare in ***** pe voi de viata oamenilor care nu au bani si ce treaba are ficatu cu capul spart cum explici ca era plinde sange si cum explici ca ia era intro balta de sange si cu capul spart vreau sa imi raspundeti la comentariu urgent

 • 11 iunie 2020 la 13:02
  Legătură permanentă

  Si pancreatita hemoragica putea fi cauzata de traumatismele din zona abdomenului

 • 16 iunie 2020 la 9:32
  Legătură permanentă

  Doamna procuror Ionela Draia, eu nu mai inteleg nimic…din crima s-a ajuns ca femeia oricum murea….Dumnezeu sa o ierte pe ea si pe faptas. Dar si pe dumneavoastra . Mai lipsea ca victimei sa ii se puna diagnosticul ca a murit de Covid 19 , pt ca se dau mai multi bani fata de o alta moarte…nu mai inteleg nimic…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.