; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Situaţia infecţiilor cu COVID-19 în judeţ şi în ţară

18 martie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

În judeţul Hunedoara, ieri la ora 18.00, conform celei de-a doua raportări a zilei, se aflau în izolare 802 persoane, iar în carantină sunt 45 de persoane. Numărul persoanelor confirmate cu infecţie este 23, din care şapte au fost externate.
La nivel naţional situaţia este următoarea: până ieri, 18 martie, ora 18.00, pe teritoriul României au fost confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre cei care au contactat virusul, 19 sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi. De la ultima informare, cea de la ora 10.00, dimineaţa, au fost confirmate 14 cazuri noi, după cum urmează: 7 în Bucureşti, 3 în Braşov, 2 în Constanţa, câte unul în Maramureş şi Dolj.
Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacţi ai unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 2 ani şi 57 de ani.
Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.510 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unităţi sanitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Iaşi şi Constanţa, inclusiv la Institutul Cantacuzino. În stocul unităţilor sanitare care realizează diagnosticarea se află în acest moment 3.746 teste de diagnosticare moleculară (Real Time PCR). Menţionăm că SC Unifarm SA achiziţionează şi distribuie în permanenţă către unităţile sanitare, pe bază de comandă, teste de diagnostic.
Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 51 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. De asemenea, inspectorii sanitari din cadrul direcţiilor de sănătate publică au aplicat amenzi în valoare de 1.835.000 de lei unui număr de 120 de persoane pentru nerespectarea măsurii autoizolării.
(Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Regele Dreptății .*. spune:

    Ar trebui Guvernul pe luna de carantină să ne dați un cec de trei mii de lei pentru fiecare cetățean , așa vă arătați educația ,dreptatea și adevărul fără minciună .
    Acum e criză de sănătate și cum ne obligați la domiciliul ,trebuie să primim și o compensație financiară pe această perioadă .
    Noi nu am părăsit țara , am rămas aici și suntem obligați să avem interzicere la drepturi pentru alții care nu au respectat drepturile noastre la vindecare , au venit să ne îmbolnăvească . R .*. D .*.

    Nu e vina noastră care am stat în țară ,nu noi i-am îmbolnăvit , e vina lor care au venit din alte țări și azi primesc de la stat pentru fiecare zi 300 de lei pe ziua de tratament . Noi nu primim nimic că suntem sănătoși ,tot pe cei bolnavi care au adus virusul îi plătește statul să-i facă sănătoși .

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Descinderi la hoţi de lemn din zona Brad

Trei suspecţi au fost reţinuţi şi alţi trei sunt cercetaţi penal în stare de arest la domiciliu pentru furt de...

Un sfert din salariaţii Consiliului Judeţean au revenit la muncă

Tot ieri, şi Consiliul Judeţean Hunedoara şi-a reluat activitatea, după ce, timp de două zile, în sediul instituţiei a fost...

BAROUL HUNEDOARA – DREPT LA REPLICĂ

CĂTRE MESAGERUL HUNEDOREAN În atenţia domnului Director Mircea LEPĂDATU În atenţia doamnei Redactor şef Sorina POPA Ca urmare a articolului...

Închide