Descinderi la hoţi de lemn din zona Brad

18 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Trei suspecţi au fost reţinuţi şi alţi trei sunt cercetaţi penal în stare de arest la domiciliu pentru furt de arbori. Gruparea a fost destructurată de poliţiştii din Brad.

Anchetatorii au pus în executare şapte mandate de aducere şi au efectuat cinci percheziţii domiciliare la mai mulţi indivizi suspectaţi de numeroase infracţiuni. Poliţiştii din Brad, susţinuţi de luptătorii Serviciului Acţiuni Speciale, au descins la suspecţii pe numele cărora sunt deschise dosare penale pentru tăiere fără drept de arbori, furt de arbori (şi complicitate la comiterea acestor infracţiuni), gestiune frauduloasă, ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi falsificarea de instrumente oficiale.
”În urma activităţilor investigative, poliţiştii au ridicat pentru cercetări, de la domiciliile celor vizaţi de anchetă, 47,2 mc de material lemnos de diferite esenţe, dar şi alte mijloace materiale de probă necesare soluţionării cauzei (motoferăstraie, unelte folosite la exploatarea materialului lemnos), cinci autovehicule, diferite sume de bani în lei şi euro, peste 900 de litri de motorină şi 4.700 de ţigarete de diferite mărci, fără timbru fiscal. În urma investigaţiilor efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit că, din data de 14.01.2020 şi până în prezent, atât din pădurea unei persoane vătămate din municipiul Brad, cât şi din pădurea aparţinând Ocolului Silvic Brad, cei în cauză au tăiat fără drept şi au sustras peste 1.390 de arbori (material lemnos pe care ulterior l-au folosit în gospodăria proprie sau l-au comercializat către diferite persoane de pe raza municipiului Brad şi a comunelor arondate)”, a informat IPJ Hunedoara.
Poliţiştii au mai stabilit că pădurarul care avea în gestiune fondul forestier din care au fost comise faptele, ar fi primit diferite sume de bani, în schimbul acoperirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori.
”În urma administrării probatoriului, faţă de trei dintre bărbaţi, cu vârste cuprinse între 32 şi 41 de ani, printre care se numără şi pădurarul, a fost luată măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, iar faţă de alţi trei, cu vârste între 21 şi 60 de ani, a fost luată măsura reţinerii preventive, pe o perioadă de 24 de ore”, au arătat anchetatorii. Indivizii vor fi duşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brad, în vederea luării unor măsuri preventive.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un sfert din salariaţii Consiliului Judeţean au revenit la muncă

Tot ieri, şi Consiliul Judeţean Hunedoara şi-a reluat activitatea, după ce, timp de două zile, în sediul instituţiei a fost...

BAROUL HUNEDOARA – DREPT LA REPLICĂ

CĂTRE MESAGERUL HUNEDOREAN În atenţia domnului Director Mircea LEPĂDATU În atenţia doamnei Redactor şef Sorina POPA Ca urmare a articolului...

Primăria Deva îşi reia activitatea

Încet, încet, angajaţii Primăriei Deva revin la lucru, după ce pentru câteva zile, instituţia a fost închisă. Asta, deoarece primarul...

Închide