Incendiile de vegetaţie mobilizează zeci de pompieri

18 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

În doar opt ore au fost înregistrate 13 incendii de vegetaţie uscată pe raza judeţului Hunedoara, iar pentru stingerea lor au fost mobilizaţi 50 de pompieri militari.

Astfel, echipaje din cadrul Detaşamentelor Deva, Orăştie şi Petroşani, ai Secţiei Ilia şi Staţiei Brad, au intervenit pentru stoparea arderilor extinse pe aproximativ 100 de hectare de pe raza localităţilor Bacea, Ţebea, Stînceşti, Ponor, Sulighete, Geoagiu, Basarabasa, Săuleşti, Coroieşti, Petroşani, Orăştie, Podele şi Ciula. ”În operaţiunile de stingere au fost implicaţi 50 de pompieri, cea mai dificilă misiune fiind cea desfăşurată în zona localităţii Ponor, unde arderea s-a propagat pe aproximativ 80 de hectare. Cauza generatoare a acestor incendii este utilizarea focului deschis în spaţii deschise în vederea igienizării terenurilor”, a arătat ISU Hunedoara.
Instituţia pentru situaţii de urgenţă le reaminteşte fermierilor sau proprietarilor de terenuri care utilizează focul deschis pentru curăţare că riscă amenzi de până la 2.000 de lei şi sistarea subvenţiilor din partea APIA. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Situaţia infecţiilor cu COVID-19 în judeţ şi în ţară

În judeţul Hunedoara, ieri la ora 18.00, conform celei de-a doua raportări a zilei, se aflau în izolare 802 persoane,...

Descinderi la hoţi de lemn din zona Brad

Trei suspecţi au fost reţinuţi şi alţi trei sunt cercetaţi penal în stare de arest la domiciliu pentru furt de...

Un sfert din salariaţii Consiliului Judeţean au revenit la muncă

Tot ieri, şi Consiliul Judeţean Hunedoara şi-a reluat activitatea, după ce, timp de două zile, în sediul instituţiei a fost...

Închide