; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Situaţia infectărilor cu coronavirus la nivel naţional

19 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Până astăzi (n.r. ieri), 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate şi externate (16 la Timişoara, 8 la Bucureşti şi unul la Iaşi).
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la Bucureşti, 2 la Cluj, 2 la Bistriţa Năsăud, 2 la Covasna şi câte unul la Iaşi, Dolj, Ilfov şi Constanţa. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 19 ani şi 67 de ani. Starea generală de sănătate a pacienţilor este bună. La ATI, în acest moment sunt internaţi 6 pacienţi, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente).
Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 4.973 de teste. Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.482 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 5.427 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.
Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE: 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Grupul de Comunicare Strategică

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Parlamentul a încuviinţat decretarea stării de urgenţă în România

Parlamentul s-a întrunit, ieri, în şedinţă comună online, consacrată solicitării preşedintelui privind încuviinţarea stării de urgenţă pe teritoriul României, instituită...

Se majoreazã pedeapsa pentru zãdãrnicirea combaterii bolilor

În şedinţa de guvern din data de 18.03.2020 s-a decis adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii...

Pregătirile pentru Jocurile Olimpice… merg înainte

În plină pandemie mondială de coronavirus, Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), şi-a continuat consultările pe tema Jocurilor Olimpice...

Închide