Site-ul www.produsdehunedoara.ro intră în funcţiune

10 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Site-ul www.produsdehunedoara.ro, o iniţiativă a Consiliului Judeţean Hunedoara şi Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială a Judeţului Hunedoara, devine funcţional începând cu data de 15 iunie 2020.

Prin intermediul acestei platforme on-line, micii şi marii producători locali, artizanii şi meşterii populari din judeţul nostru vor fi prezentaţi şi promovaţi, astfel încât consumatorii care doresc să cumpere produse autohtone să aibă la dispoziţie un instrument modern şi facil de informare. Site-ul este structurat în patru mari categorii: Produse Agricole, Meşteri Populari, Artizanat şi Produse de Artizanat, Magazine şi Mari Producători, iar cei care vizitează platforma au posibilitatea de a filtra rezultatele căutării în funcţie de zona etnografică de provenienţă a produselor, dar şi în funcţie de tipul acestora: produse apicole, dulceţuri, siropuri, lactate şi brânzeturi, fructe şi legume, uleiuri, produse de panificaţie şi aşa mai departe. Consumatorilor le sunt propuse produse ecologice, tradiţionale sau atestate ca produs montan, acestea fiind etichetate corespunzător în interiorul secţiunilor.
O abordare distinctă s-a încercat în cazul meşterilor populari şi artizanilor locali, fiind create ecusoane prin care aceştia se prezintă şi spun povestea meşteşugului sau a îndeletnicirii lor. Şi această secţiune este structurată pe categorii distincte, astfel încât cei interesaţi pot găsi manufacturieri de obiecte din piele, lemn, confecţii tradiţionale, ceramică, icoane sau alte asemenea produse.
În site, rezultatele căutărilor nu vor returna doar informaţii şi imagini de prezentare, ci şi date de contact ale producătorilor, denumirea şi adresa magazinelor sau a pieţelor din care aceste produse pot fi cumpărate sau comandate.
Întrucât www.produsdehunedoara.ro reprezintă un proiect amplu şi în continuă dezvoltare, invităm pe această cale să se înscrie pe această platformă cât mai mulţi asemenea producători locali, precizând că această facilitate de promovare online le este oferită în mod gratuit. Înscrierea poate fi solicitată prin e-mail, la adresa [email protected]
În paralel cu site-ul www.produsdehunedoara.ro, funcţionează în continuare pagina de Facebook şi grupul cu aceeaşi denumire, create deja pe această platformă de socializare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primăria Hunedoara sprijină turismul local

După o perioadă deosebit de grea, generată de starea de pandemie, Primăria municipiului Hunedoara doreşte să vină în sprijinul deţinătorilor...

Deputatul Sorin Marica a votat pentru scutirea medicilor de familie de la plata impozitului pentru cabinete

Deputatul Sorin Marica (foto) (PRO România) crede că noua lege publicată în Monitorul Oficial pe 26 mai, ce prevede faptul...

Continuăm procedurile de transferare a poligonului armatei din proprietatea Ministerului Apărării în proprietatea municipalităţii devene!

Împreună cu deputatul Lucian Heiuş, am avut o întâlnire de lucru la Bucureşti, cu Ministrul Finanţelor Publice, domnul Florin Cîţu.

Închide