Sirenele vor suna în tot judeţul

19 aprilie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

 

Mâine, vineri, 21 aprilie, sirenele pentru situaţii de urgenţă vor suna şi în judeţul nostru, între orele 10.00 şi 15.00. Sirenele anunţă incidente chimice, atacuri aeriene sau inundaţii puternice.
Sunetul sirenei poate fi auzit de la o distanţă de aproximativ 500 de metri. Are o putere de 100-120 de decibeli şi dezvoltă un sunet asemănător cu decolarea unui avion de pe pista unui aeroport, susţin specialiştii. De precizat că este vorba doar de un exerciţiu, pentru a se afla dacă aceste sirene sunt în stare de funcţionare. La nivel naţional există peste 7.700 astfel de mijloace, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situaţii de protecţie civilă, modul de acţionare al acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate. Responsabilitatea menţinerii în stare de operativitate a sistemului de înştiinţare-alarmare revine autorităţilor publice locale, iar reprezentanţii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă derulează, periodic, acţiuni de verificare în teren. (A. Năstase)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Florin Dumbrava spune:

    Bine, bine, am inteles treaba cu verificarea sistemelor de alarmare, dar… in caz real, cand suna sirenele, ce trebuie sa faca populatia? Exista adaposturi, proceduri de urmat? Oare, ISU nu spune nimic despre astea fiindca nu vrea sa raspandeasca panica in randul locuitorilor Ro sau…?

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Guţă junior a primit 100 de zile amendă penală

Nicolae Guţă junior (foto), fiul manelistului cu acelaşi nume din Valea Jiului, a primit o pedeapsă de 100 de zile...

Ucigaşul a sfârşit pe patul de spital

Trufaşiu Ilie, bărbatul de 79 de ani din Sibişel, comuna Beriu, care şi-a omorât nevasta cu mai multe lovituri de...

Martorul cheie din dosarul brăţărilor dacice, condamnat pentru viol

Martorul cheie din dosarul „Comorile dacice I”, Florin Râmbetea, îşi va petrece următorii ani în puşcărie. Acesta a fost judecat...

Închide