Dezastru la examenul pentru şefia DGASPC Hunedoara

20 aprilie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Nici un candidat la şefia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Hunedoara nu a promovat proba scrisă a concursului. În total, la examen au fost admise şase persoane, dar s-au prezentat doar patru, toate patru fiind respinse.
Alte două examene ratate
Prima probă a concursului pentru funcţia de director general al DGASPC Hunedoara, organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), s-a desfăşurat în 19 aprilie, ieri fiind anunţate rezultatele. Astfel, Daniela-Alina Gânfăleanu-Stanciu a obţinut 21 de puncte, Cristina-Elena Horvat – 34 de puncte, iar Marcela-Manuela Timiş – şapte puncte. Cel mai mare rezultat, de 50,5 puncte, l-a obţinut Geanina-Marina Ianc, actualul director general interimar al instituţiei, dar punctele obţinute nu au fost suficiente pentru a trece examenul. Alţi doi candidaţi ale căror dosare au fost admise, Maria Ivan şi Alin-Virgil Boldor, nu s-au prezentat la proba scrisă. Candidaţii au la dispoziţie 24 de ore de la afişarea rezultatelor pentru a depune contestaţii. Potrivit reprezentanţilor ANFP, pentru promovarea probei scrise a concursului de ocupare a unei funcţii publice de conducere sunt necesare minimum 70 de puncte. Este puţin probabil ca, în cazul în care candidaţii vor contesta rezultatele, să obţină punctajul necesar pentru a promova proba scrisă. Ceea ce înseamnă că acest concurs se încheie aici, nefiind posibilă organizarea celei de-a doua probe.
Funcţia de director general al DGASPC Hunedoara a rămas vacantă din noiembrie 2015, după ce Monica Georgescu, cea care conducea instituţia, a demisionat. Georgescu a plecat de pe post după ce a fost condamnată de prima instanţă la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care este acuzată că a fraudat tocmai examenul de accedere pe postul pe care l-a deţinut din iulie 2014. Din acel moment au mai fost organizate alte două ediţii ale concursului, dar nimeni nu s-a calificat pentru obţinerea postului. În prezent, DGASPC Hunedoara este condusă interimar de Geanina-Marina Ianc, al cărei mandat interimar expiră în 1 iunie 2017, cu posibilitate de prelungire pentru încă şase luni, au arătat reprezentanţii CJ Hunedoara.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. FLORIN spune:

    Fara ,,proptea”nu este in stare sa l ia nimeni, asa ca lasati va de prostii si spuneti subiectele cui trebuie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sirenele vor suna în tot judeţul

  Mâine, vineri, 21 aprilie, sirenele pentru situaţii de urgenţă vor suna şi în judeţul nostru, între orele 10.00 şi...

Guţă junior a primit 100 de zile amendă penală

Nicolae Guţă junior (foto), fiul manelistului cu acelaşi nume din Valea Jiului, a primit o pedeapsă de 100 de zile...

Ucigaşul a sfârşit pe patul de spital

Trufaşiu Ilie, bărbatul de 79 de ani din Sibişel, comuna Beriu, care şi-a omorât nevasta cu mai multe lovituri de...

Închide