„Prafometre” instalate în Hunedoara

20 aprilie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Greenpeace România a dezvoltat, împreună cu un laborator de robotică din Bulgaria, o serie de dispozitive de monitorizare independentă a calităţii aerului, botezate „prafometre”, echipamente ce vor ajunge şi în judeţul Hunedoara.
”Le-am denumit «prafometre» şi fac parte dintr-un proiect pilot orientat spre colectarea şi analizarea datelor de către membrii publicului larg (citizen science). (…) Voluntarii Greenpeace România au asamblat 40 de prafometre, care urmează să fie distribuite în mai multe localităţi din ţară, printre care Bucureşti, Iaşi, Braşov, Craiova, Hunedoara, Ploieşti, Sebeş şi Târgu Jiu”, arată Greenpeace.
Ministerul Mediului asigură monitorizarea calităţii aerului înconjurător prin cele 142 de staţii distribuite pe toată suprafaţa României, iar informarea publicului în timp real se face pe site-ul dedicat, www.calitateaer.ro. Din totalul acestor staţii, numai 93 sunt funcţionale.
Agenţia Europeană de Mediu a estimat că doar în România, aproximativ 28.000 de decese premature au fost asociate cu poluarea aerului în 2013.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Sorin spune:

    La cat praf se vede la mital…numai cei de la mediu nu vad nimic.
    Desprafuirea nu mai merge iar doghouse nu mai are uși.

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Dezastru la examenul pentru şefia DGASPC Hunedoara

Nici un candidat la şefia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Hunedoara nu a promovat proba...

Sirenele vor suna în tot judeţul

  Mâine, vineri, 21 aprilie, sirenele pentru situaţii de urgenţă vor suna şi în judeţul nostru, între orele 10.00 şi...

Guţă junior a primit 100 de zile amendă penală

Nicolae Guţă junior (foto), fiul manelistului cu acelaşi nume din Valea Jiului, a primit o pedeapsă de 100 de zile...

Închide