Sindicatul „Solidaritatea Hunedoara“ cere sprijin pentru Termocentrala Mintia

19 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

     Sindicatul „Solidaritatea Hunedoara“ a cerut sprijinul mai multor instituţii ale statului, printre care Preşedinţia, Guvernul, Parlamentul şi SRI, pentru continuarea activităţii Termocentralei Mintia, apreciind, într-o scrisoare deschisă, că, prin acţiunile sale, Ministerul Energiei ar încerca oprirea producătorului de energie electrică.
„Apreciem că există interese pentru oprirea şi desfiinţarea Termocentralei Mintia, în ciuda faptului că am găsit soluţii pentru a ne conforma la normele de mediu. De asemenea, în depozitele termocentralei există echipamentele necesare pentru montarea unui grup energetic nou. Sunt echipamente venite la Mintia din anul 2003 şi care stau nefolosite“, a declarat, ieri, Cristian Iştoc (foto), preşedintele Sindicatului „Solidaritatea Hunedoara“.
Liderul sindical a explicat că Termocentrala Mintia s-ar putea încadra în normele de mediu dacă ar primi avizul din partea Ministerului Energiei pentru a putea funcţiona pe cărbune importat din Indonezia, a cărui emisie de sulf este sub normele legale actuale. Potrivit acestuia, cărbunele a fost testat la un institut din Bucureşti, iar rezultatele sunt pozitive.
„Arderea cărbunelui a fost testată în cazane care sunt o replică, dar mai mică, cu cele ale Mintiei. Rezultatele sunt bune, cu încadrarea în normele de mediu. În aceste condiţii, Termocentrala Mintia ar putea deveni singura termocentrală din România care respectă normele de mediu, cu o emisie a SO2 sub 200mg/Nmc“, a spus Iştoc. El a menţionat că, în prezent, Termocentrala Mintia funcţionează doar cu o jumătate dintr-un grup energetic, din cauza lipsei de cărbune din Valea Jiului, deşi piaţa de energie este favorabilă producătorilor pe bază de combustibili fosili, cu preţuri care pot aduce profit pentru aceştia.
Sindicatul „Solidaritatea Hunedoara“ are programată azi, marţi, la Bucureşti, o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Energiei pentru a prezenta soluţiile pe care le propune. (Sorin Blada, Agerpres)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 20.08.2019

Vorbesc cârcotaşii că e scandal mare într-o filială de partid de pe la noi, după ce s-au trezit mai mulţi...

Bulină neagră, 20.08.2019

Liviu Răducu Grigore, tânăr din Orăştie

Bulină albă, 20.08.2019

Ancuţa Suciu, consilier judeţean, director la Agenţia de Îmbunătăţiri Funciare- Filiala Hunedoara

Închide