Sindicatul Siderurgistul acuză întârzierea negocierilor la contractul colectiv de muncă

Conducerea sindicatului „Siderurgistul“ de la producătorul de oţel ArcelorMittal Hunedoara a acuzat, ieri, administraţia companiei de întârzierea cu trei luni de zile a negocierilor la contractul colectiv de muncă în ceea ce priveşte salariile angajaţilor, apreciind că acest fapt a generat o stare de tensiune în rândurile celor 700 de oameni care lucrează în cadrul societăţii.

Potrivit liderului sindical Petru Vaidoş (foto), Sindicatul „Siderurgistul“ a solicitat din luna mai declanşarea negocierilor pentru salarii, însă după trei întâlniri cu administraţia ArcelorMittal nu s-a ajuns la nici o concluzie, deoarece patronatul nu ar fi înaintat nici o ofertă către partenerul social.
În aceste condiţii, sindicaliştii se tem că majorările de salarii obţinute în august anul trecut vor fi anulate de efectele creşterii salariului minim pe economie, imediat după 1 ianuarie 2019.
„Dacă se pune problema blocării negocierilor în anul 2018, vom fi puşi în faţa unei situaţii fără precedent, respectiv, între 1 ianuarie 2018 şi 1 ianuarie 2019, salariul minim la nivel naţional creşte de două ori – cu 7 la sută în ianuarie 2018 şi cu 8 la sută în ianuarie 2019, anulând în totalitate efectele de negociere a contractului colectiv de muncă din august 2017 şi aruncând în aer grilele de salarizare din cadrul ArcelorMittal Hunedoara“, a precizat, într-un comunicat, Petru Vaidoş.
Conform acestuia, salariile angajaţilor din ArcelorMittal Hunedoara sunt cu „zeci de procente“ mai mici decât media naţională, ceea ce avea efecte şi asupra pensionărilor viitoare.
Sindicaliştii de la ArcelorMittal Hunedoara mai sunt nemulţumiţi de valoarea tichetelor de masă, care acum este la un cuantum de 9,57 lei pe zi, apreciată de conducerea Sindicatului „Siderurgistul“ ca fiind cea mai mică din judeţul Hunedoara şi din grupul ArcelorMittal.
În consecinţă, Sindicatul „Siderurgistul“ Hunedoara solicită administraţiei ArcelorMittal o analiză „în detaliu“ a situaţiei din cadrul societăţii pentru a găsi o soluţie acceptabilă de ambele părţi. (Sorin Blada, Agerpres)

2 comentarii la „Sindicatul Siderurgistul acuză întârzierea negocierilor la contractul colectiv de muncă

  • 17 octombrie 2018 la 7:19
    Legătură permanentă

    Vaidos trebuie trimis acasa ca doar e pensionar.destul si a batut joc de noi fiind omul conducerii(a lui Bors de la Galati)

  • 17 octombrie 2018 la 7:22
    Legătură permanentă

    Nu de analize aveti nevoie Ci de cresteri salariale.inflatia pe ultimii 6 ani plus bonusuri de munca grea.Ajunge cu bataia de joc!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.