Consiliul Judeţean revigorează parteneriatul cu drumarii

Calitatea lucrărilor. Termene de execuţie respectate! Legalitate 100 la sută. Sunt cele trei principii care guvernează relaţia dintre Consiliul Judeţean Hunedoara şi firmele care sunt implicate în activităţile de întreţinere şi reparaţii ale drumurilor aflate în administraţia judeţeană.

Există însă, în momentul de faţă, o necesitate obiectivă pentru ca aceste principii să fie extrapolate la un nou sistem de lucru între autoritatea judeţeană şi firmele de drumuri. Este vorba de posibilitatea extinderii portofoliului de lucrări specifice întreţinerii drumurilor judeţene, care pot fi decontate din bani publici. La ora actuală, prin Contractul-cadru aflat în vigoare, limitările sunt notabile, atunci când realităţile din teren impun soluţii constructive specifice pentru obţinerea optimului în durabilitatea şi eficienţa investiţiei.
Găsirea de soluţii în comun! Aceasta a fost tema principală de discuţii la întâlnirea avută luni, 15 octombrie 2018, de conducerea CJ Hunedoara, reprezentată de preşedintele Mircea Flaviu Bobora şi administratorul public Costel Avram, cu administratorii firmelor hunedorene de drumuri. Autorităţile judeţene şi-au reiterat cerinţele privitor la calitate, termene de execuţie şi legalitate, precizându-le foarte clar constructorilor statutul lor de parteneri în discuţii.
Pentru îmbunătăţirea modului de derulare a activităţii de reparaţii şi întreţinere de drumuri în judeţul Hunedoara, reprezentanţii firmelor de drumuri au prezentat autorităţilor judeţene o serie de propuneri. O actualizare a preţurilor plătite, creşteea operativităţii la recepţia lucrărilor, găsirea unei soluţii corecte de calcul al decontării în cazul serviciilor de deszăpezire sunt doar câteva din cerinţele drumarilor.
La rândul lor, autorităţile judeţene, în baza informaţiilor primite la această primă întâlnire, vor evalua schimbările care sunt necesare în Acordul Cadru care va fi semnat anul viitor, astfel încât să devină liber la decontări din bani publici întreg portofoliul de lucrări necesare pentru reparaţia şi întreţinerea drumurilor judeţene. O comisie condusă de administratorul judeţului, Costel Avram, formată din tehnicieni şi jurişti, va continua demersul început luni de conducerea CJ Hunedoara astfel încât, în cel mai scurt timp posibil, paradigma care guvernează astăzi relaţia dintre autoritatea judeţeană şi firmele de drumuri să fie înlocuită cu una mai bună în beneficiul hunedorenilor. (Biroul de presă al CJ Hunedoara)

One thought on “Consiliul Judeţean revigorează parteneriatul cu drumarii

  • 16 octombrie 2018 la 20:47
    Legătură permanentă

    Valea jiului a votat de 28 ani cu PSD si vrem de la Consiliul Judetean Hunedoara (PSD) asfaltarea drumului judetean din Parang , drumul judetean Valea de Pesti , …

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.