Sindicaliştii vorbesc, din nou, de proteste

Livia Botici

După ce, joi şi ieri, preşedintele Traian Băsescu a anunţat public varianta prin care se vor face economii la bugetul de stat – reducerea veniturilor salariale ale celor din sectorul bugetar cu 25 la sută, a pensiilor şi ajutorului de şomaj cu 15 la sută fiecare – sindicaliştii hunedoreni îşi pregătesc protestele de stradă. Aceştia nu sunt de acord cu diminuarea drastică a veniturilor bugetarilor şi pensionarilor, propusă de preşedinte.

Vor fi afectaţi tot cei săraci

„Prin măsurile anunţate de către preşedinte, sunt afectate categoriile sociale cu veniturile cele mai mici: salariaţii din administraţia publică locală, marea majoritate a pensionarilor şi şomerii, care oricum, se află la limita subzistenţei. Dacă intenţia guvernanţilor ar fi fost realizarea unor economii reale la bugetul de stat, atunci, ne-am fi aşteptat la măsuri de reducere a cheltuielilor cu achiziţii de bunuri şi servicii, precum şi la eliminarea cheltuielilor publice generate, îndeosebi, de organizarea unor serbări şi sărbători de împrumut sau inventate, toate în scop electoral”, a declarat Valer Suciu, preşedinte al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie.

„Doar acum vede criza?”

Sindicaliştii hunedoreni din învăţământul preuniversitar se arată de-a dreptul uimiţi de faptul că, „în sfârşit”, preşedintele Traian Băsescu observă că a venit criza şi în România. „Este pentru prima dată când preşedintele recunoaşte că ne aflăm într-un an de criză. Oricum, el nu are drept să ia decizii, deocamdată, nu s-a stabilit nimic oficial. Dacă va rămâne aşa cum a spus preşedintele, ne pare rău că suntem şi noi, profesorii, implicaţi, pentru că în ultimii ani, noi ne-am făcut datoria şi am restructurat 33.000 de posturi. Cei din administraţie ar trebui să-şi reorganizeze activitatea, acolo este aparatul bugetar obez. Mâine vom avea consultări la nivelul sindicatului şi vom stabili calendarul protestelor. Este posibil să se ajungă şi la proteste de stradă, şi la boicotarea examenelor care au loc în această perioadă, nu ştim nimic… vom vedea”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Paul Rusu, liderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nu-i ajungem pe ăştia…

Nu vi s-a întâmplat ca o întreagă călătorie să stea sub semnul unei replici bine plasate sau al unei întâmplări

Noi acuzaţii pentru judecătorul Valentin Popescu

Pe lângă primele acuzaţii, formulate de procurorii anticorupţie, au ieşit la iveală şi alte două presupuse infracţiuni comise de magistratul

Mureşul nu scapă de meciul cu UTA

Echipa deveană a ratat câştigarea la masa verde a partidei cu UTA, întrucât clubul arădean a obţinut păsuire din partea

Închide