Sindicaliştii de la Termocentrala Mintia au informat SRI că vor să oprească lucrul

11 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Dacă ne luăm după ameninţările sindicaliştilor de la Termocentrala Mintia, atunci există riscul ca funcţionarea acestui obiectiv strategic să se întrerupă din data de 18 august 2020. Angajaţii ar putea declanşa noi acţiuni de protest. Sindicatul „Solidaritatea Hunedoara“ atrage atenţia că nu a fost elaborat un program de restructurare, iar unele drepturi salariale sunt întârziate cu cinci luni.
Sindicaliştii au transmis ieri o adresă şi către Serviciul Român de Informaţii (SRI) – Direcţia Judeţeană Hunedoara, în care semnalează că, din cauza stării financiare precare în care se află CEH, în rândurile angajaţilor Termocentralei Mintia s-a creat o stare de nemulţumire care ar putea culmina cu oprirea lucrului, începând de săptămâna viitoare.
„Am solicitat Ministerului Economiei şi Guvernului implicare. Să se ia o decizie, dacă vrea să se salveze acest producător de energie electrică. Nu am primit nici un răspuns. Am semnalat şi faptul că la ultimul protest spontan, de pe 29 iulie, salariaţii au dat un ultimatum guvernanţilor să ia o decizie în legătură cu locurile lor de muncă. Termenul ar fi pe 18 august. Suntem la a cincea lună fără anumite drepturi salariale şi nu există o altă soluţie: oprim noi, dacă nu se opreşte din cauza lipsei de cărbune“, a declarat Cristian Iştoc, liderul Sindicatului „Solidaritatea Hunedoara“. Sindicaliştii spun că restanţele se ridică la zeci de mii de lei pentru fiecare salariat.
În ceea ce priveşte programul de reorganizare al termocentralei, Iştoc a menţionat că organizaţiile sindicale nu au fost consultate de administraţie şi că, în lipsa unui dialog, sindicaliştii propun ca muncitorii afectaţi de închidere să primească plăţi compensatorii în valoare de 90.000 de lei şi venituri de completare pentru o perioadă de doi ani.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cum am reuşit să ne luăm Retezatul înapoi

Judecătoria Haţeg a dat sentinţa în dosarul retrocedării a 12.000 de hectare de teren din Parcul Naţional Retezat către presupuşii...

Bulina neagră, 12.08.2020

Claudiu Florin Şteau, din comuna Certeju de Sus Pentru că, în urma emiterii pe numele său a unui mandat european...

Bulina albă, 12.08.2020

Florentina Marincu Iuşco,  sportivă la LPS Cetate Deva Pentru că, după atâtea luni de pauză competiţională din cauza pandemiei de...

Închide