Comunitate

Simplu și generos. Cum adoptăm un cățel din adăposturi

Potrivit legii, adopția este gratuită și câinii pot fi adoptați doar după ce au fost consultați de medicul vete­ri­nar, microcipați, sterilizați, vaccinați antirabic și deparazitați. Puii, adulții cu probleme de sănătate, câinii se­niori, câinii utilitari și cei cu pedigree, cu mențiunea motivului în carnetul de sănătate și în Fișa medicală a câi­nelui.

Documente
Adoptatorul va semna Formularul de adopție/revendicare prevăzut de le­gislația în vigoare și Consimțământul cu privire la prelucrarea datelor cu ca­racter personal şi comunicare electro­nică cu Serviciul de Gestionare a Câi­nilor fără Stăpân.
Adopția câinilor poate fi făcută atât de persoane fizice cât și de persoane juridice. Adopția câinilor din adă­pos­­tu­rile din județul nostru ne­cesită ur­mă­toarele documente:
• copia dovezii spațiului din care să rezulte condițiile co­respunzătoare de creștere și adăpostire a câinilor (de ex­em­plu: contractul casei, con­­tractul unui teren etc.);
• copia dovezii resurselor materiale pentru creșterea și întreținerea câi­ni­lor (de exemplu: adeverință venit, ex­tras de cont bancar, fluturaș salariu, talon pensie, etc.);
• copia CI;
• acordul asociației de proprietari sau, după caz, a vecinilor, în cazul în care se adoptă mai mult de 2 câini (a­cest act est valabil doar pentru per­soanele care locuiesc la bloc).
Persoanele fizice (vârsta peste 18 ani) care adoptă în numele unei terțe per­soa­ne trebuie să pre­zinte:
• copia îm­pu­ter­ni­cirii notariale de sem­nătură;
• copia dovezii spațiului terței per­soa­ne din care să rezulte condițiile co­res­punzătoare de creștere și adă­pos­tire a câinilor (de exemplu: contractul casei, contractul unui teren etc.);
• copia dovezii resurselor materiale terței persoane pentru creșterea și întreținerea câinilor (de exemplu: ade­verință venit, extras de cont ban­car, fluturaș salariu, talon pen­sie, etc.);
• copia CI a terței per­soane;
• copia CI a per­soa­nei împuter­ni­cite;
Adopția de către ONG-uri și alte per­soane juridice se rea­li­zează cu pre­zentarea ur­m­ă­toarelor documente:
• dovada spațiului din care să rezulte condițiile co­respunzătoare de creș­te­re și adăpostire a câinilor (de ex­em­plu: contractul unui teren, contract de în­­­chi­riere, copia au­­to­ri­ză­rii adă­pos­tului – în ca­zul în ca­re au un ast­fel de sta­bili­ment etc.);
• copia CUI
• delegație pe numele persoanei ca­re realizează adopția (administratorul poate adopta fără delegație dacă pre­zintă prima pagină a Actului Cons­ti­tutiv).
Asociațiile și fundațiile pentru pro­tecția animalelor, precum și per­soa­nele fizice și juridice cu sediul sau domiciliul în străinătate pot adopta în urma prezentării documentelor (tra­duse) menționate mai sus, fiind ex­cep­tate doar de la obligația prezentării acordului vecinilor.

Adopția în adăposturi
În vederea adopției, vizitatorii se vor deplasa în padocurile de cazare în­soțiți de către un angajat al Adă­pos­tului care le va oferi informații aces­tora despre câinii aflați în bază. În urma consilierii cu angajații Adăpostului, vi­zi­tatorii vor putea interacționa cu câi­nii doriți pentru a vedea dacă există po­trivire între câine și potențialul adoptator.
Ulterior, vizitatorii vor fi conduși la bi­roul de adopții în vederea întocmirii documentelor de adopție. Câinii care sunt sterilizați pot fi adoptați în ziua vizitei. Câinii nesterilizați vor fi re­zer­vați de vizitator și adoptați la o dată ulterioară (după sterilizare), comu­ni­cată de angajatul Adăpostului Canin Craiova. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura