Simona Halep nu prinde Turneul campioanelor

Simona Halep (foto) (locul 17 WTA) a fost eliminată în turul III de la Indian Wells, fiind învinsă în două seturi de bielorusa Aliaksan­dra Sasnovich (locul 100 WTA), 5-7, 4-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 40 de minute.
Turneul american, la care a evoluat în doar două meciuri, a fost ultima competiție importantă la care Simona Halep a luat startul în acest sezon, în care a fost măcinată de probleme medicale. Pentru accederea în turul III la Indian Wells 2021, Halep va primi un cec de 51.895 de dolari și 65 de puncte WTA.
După această eliminare, pentru Simona Halep urmează două turnee mai mici, unde obiectivul principal va fi revenirea la forma de dinaintea accidentării care a făcut-o să rateze Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice. Simona Halep a anunțat că va par­ticipa la turneul de la Moscova (18-24 oc­tom­brie) iar apoi va juca la Transylvania Open (25 octombrie – 31 octombrie), de la Cluj, unde se poate duela cu Emma Răducanu.
Tenismena noastră nu are șanse să mai prindă un loc între primele 8 jucătoare ale anului 2021, astfel încât să poată participa la Turneul Campioanelor, care are loc la Guadalajara (Mexic), în perioada 8 – 15 noiembrie. Ea are doar 1.267 de puncte strânse în 2021, în timp ce Osaka, locul 8, are 2.771, astfel că Halep nu o mai poate ajunge. Dacă va câștiga la Moscova și la Cluj, Halep poate obține maximum 750 de puncte, aceasta fiind insuficiente însă.

 

 

One thought on “Simona Halep nu prinde Turneul campioanelor

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.