Sport

Simona Halep e terminată. „Marca” a anunţat suspendarea drastică, românca iese din clasamentul WTA

Simona Halep (foto) a fost audiată în ultimele două zile în procesul său de dopaj, după ce anul trecut a fost depis­tată pozitiv cu roxadustat. Sportiva nu scapă de suspendare cu toată armata de avocaţi. Marca a scris despre cazul Simonei Halep, după ce sportiva noas­tră a fost audiată la tribunalul sportiv de la Londra! Jurnaliștii iberici preconi­zează o interdicție de doi ani pentru Halep, la turneele de tenis.

Nu își va putea apăra punctele
Simona Halep a fost audiată miercuri și joi la tribunalul Sport Resolutions de la Londra, iar toată lumea așteaptă cu sufle­tul la gură verdictul în cazul de dopaj. Acuzată de două încălcări ale programului anti-doping, Halep ar putea primi o suspendare de doi ani, care cel mai probabil va fi redusă de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Marca a anun­țat pedeapsa care i se pregătește Simonei Halep, după ce a fost audiată: „Cel mai probabil, va primi această sancțiune!” Dacă informațiile ziariștilor de la Marca se adeveresc, Simona Halep nu își va putea apăra punctele la Openul Canadei (4 – 13 august), fapt pentru care va ieși din clasamentul WTA: „Cel mai probabil va primi această pedeapsă de doi ani, cu începere din noiembrie 2022, a anunțat Marca, după ce Halep a fost audiată. Spaniolii au comentat și teoria cons­pirației lansată de Ilie Năstase, care a afirmat că Agenția pentru Integritatea Tenisului (ITIA) tergiversează procesul pentru că Simona Halep este româncă:

Va fi ștearsă din clasamentul WTA
„Fostul număr 1 mondial Ilie Năstase a acuzat ITIA că a discriminat-o pe Simona Halep pentru că este româncă și a susținut că deține informații că alte jucătoare de top s-au dopat, iar cazurile ar fi fost acoperite de interese econo­mice. Cu toate acestea, el nu a furnizat dovezi pentru aceste declarații, care ar putea fi interpretate ca o admitere im­plicită a dopajului Simonei Halep”, mai scrie sursa citată. Scenariul vehiculat de Marca pare din ce în ce mai plauzibil, având în vedere că polonezul Kamil Majchrzak, aflat într-o situație similară, a primit o suspendare de 13 luni săptă­mâna aceasta. Fostul număr 75 ATP a demons­trat că a ingerat un su­pliment con­taminat, la fel ca Halep, însă ro­mân­­ca riscă o pe­deap­să mai mare, fiind acu­zată și de ne­reguli în pașa­por­tul biologic. Halep a mai rămas cu 1.000 de puncte în clasament, aferente titlului câștigat anul trecut la Openul Canadei! În sce­nariul în care româncei i se va interzice să își apere trofeul, ea va fi ștearsă din clasa­mentul WTA. Atunci când va reveni, participarea Simonei la turnee va fi condiționată de wild carduri. De regulă, organizatorii din circuitul WTA le sprijină pe campioanele care stau mult timp pe bară, recompen­sându-le cu invitații. Caroline Wozniacki, de exem­plu, a anunțat că va reveni pe teren după o absență de trei ani, primind wild carduri la Openul Canadei, US Open și Australian Open.
Cazul de dopaj Simona Halep – ANAD a participat în calitate de observator la audierile de miercuri şi joi şi anunţă că va păstra confidenţialitatea informaţiilor, a întregului proces Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) anunţă că, în contextul procesului de gestionare a cazului sportivei Simona Halep, a participat la şedinţele desfăşurate în zilele de 28 şi 29 iunie, în calitate de observator, invitată de International Tennis Integrity Agency (ITIA).
Simona Halep a fost audiată în ultimele zile în procesul său de dopaj, după ce anul trecut a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Potrivit presei, ver­dictul ar urma să fie anunţat în apro­ximativ două săptămâni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura