Şicanaţi din cauza „sărăciei”

Ciprian Marinuţ

Alexandru Lupu, antrenorul rugbiştilor de la Ştiinţa Petroşani, crede că eticheta de „echipă de săraci”, pusă de adversari şi oficialii Federaţiei grupării din Valea Jiului este dăunătoare pentru „studenţi”.
 

Trataţi cu… dispreţ
„Simt că se pune presiune asupra noastră, pentru că suntem o echipă mică, cu un buget modest, chiar dacă am fost cândva un nume important în acest sport. Pentru că suntem săraci, arbitrii ne fură pe faţă, iar cei de la Federaţie nu ţin cont de reclamaţiile noastre. În plus, Federaţia găseşte tot felul de motive să ne penalizeze… Am fost luaţi la şuturi aiurea, ba că udăm terenul prea tare înainte de jocurile oficiale, ba că nu am avea dimensiunile corespunzătoare la suprafaţa de joc”, a afirmat tehnicianul. Ultima decizie împotriva celor de la Ştiinţa, luată de Federaţia Română de Rugy, este considerată de antrenorul Alexandru Lupu exagerată şi nedreaptă. „Jucătorul Andrei Gaiţă a primit o suspendare de 10 etape, pentru că ar fi lovit un adversar. Decizia e eronată, iar împotriva ei vom lupta printr-un memoriu. La faza respectivă, au fost alţi jucători implicaţi, dar nu Gaiţă. Am depus şi proba video. Sunt conştient că alţi jucători din echipă vor primi sancţiuni, dar dacă Gaiţă ar rămâne cu 10 etape suspendare, pentru el, sezonul ar fi compromis. Din păcate, noi plătim în momentul de faţă pentru faptele unor rugbişti din trecut, care erau spaima campionatului şi a… oraşului. Actuala echipă a Ştiinţei este una calmă cu băieţi liniştiţi şi muncitori, care îşi văd de treabă”, a spus Lupu.

Ofertă din Rusia
Tehnicianul Alexandru Lupu, care este şi antrenorul echipei naţionale de rugby în 7 a României, a primit o ofertă destul de tentantă pentru a merge în Rusia. „Deocamdată nu am luat nici o decizie,  pentru că mă preocupă viitorul echipei Ştiinţa, dar propunerea e atrăgătoare”, a precizat  Alexandru Lupu.
Pe de altă parte, cel mai bun marcator al echipei Ştiinţa, Ovidiu Iepure, va lipsi o bună perioadă de timp de la antrenamente. Jucătorul are probleme de sănătate, suferind dureri insuportabile de cap.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.