Şi-a ucis amicul cu trei lovituri de cuţit

3 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Un bărbat din comuna Vaţa de Jos a fost condamnat la 7 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor. Nu şi-a recunoscut nicio clipă fapta. Ba chiar a atacat soluţia instanţei de fond. Ultimul cuvânt îl va avea completul Curţii de Apel Alba Iulia.
Consumul exagerat de alcool şi o discuţie în contradictoriu au condus la crimă. Totul s-a întâmplat în satul Prihodişte, comuna Vaţa de Jos, între doi prieteni. Procurorii au reţinut în rechizitoriu că autorul crimei, în prima parte a lunii iunie a.c., în timp ce se afla la domiciliul său, pe fondul consumului de alcool şi al unor discuţii contradictorii cu victima, i-a aplicat acesteia o lovitură cu un cuţit de bucătărie, cu lama de 21 de cm, în abdomen, lovitură care a dus la secţionarea arterei renale stângi, iar ulterior la decesul victimei, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. Autorul omorului, Aurel Bănăţan, de 49 de ani, a fost trimis în judecată pentru in­fracţiunea de omor iar în faţa judecătorului a declarat cum a ajuns la comiterea teribilei fapte.
Individul şi victima erau consăteni şi prieteni, iar în ziua fatidică s-a dus acasă la criminal cu 2 litri de ţuică. Au băut împreună şi au discutat despre o femeie de care cel ucis ar fi fost îndrăgostit. Bănăţan luase un cuţit de bucătărie şi a început să taie ceapă, pentru a prepara mâncare. În tot acest timp glumea pe seama amicului său, iar acesta din urmă s-a supărat, a luat sticla de ţuică şi a urcat pe bicicletă cu intenţia de a pleca. Inculpatul i-a replicat: „Dacă pleci acum chiar că nu mai glumesc cu tine şi mă ocup eu de fata aia”. Victima s-a întors din drum, îndreptându-se spre inculpat, care i-a replicat că nu îi este frică de el, arătându-i cuţitul şi strigând: „Vino dacă ai curaj”, se arată în rechizitoriu. Individul şi-a înjunghiat amicul de trei ori, a şters cuţitul, iar mai apoi l-a spălat. În timp ce victima îşi căzuse în curte şi agoniza, individul l-a urmărit cu privirea pe geam, din casă. A venit o vecină, care l-a văzut pe cel înjunghiat căzut jos, în curtea lui Bănăţan, plin de sânge. Aceasta a sunat la 112 aniunţând poliţia si salvarea.
La audieri Bănăţan a încercat să acre­diteze ideea că victima s-a înfipt singur în cuţitul pe care-l ţinea la brâu. Tribunalul Hu­nedoara l-a găsit vinovat pe individ şi l-a condamnat la 7 ani şi 8 luni închisoare pen­tru comiterea infracţiunii de omor. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Moş Crăciun vine la Biblioteca Judeţeană

Anul acesta Crăciunul va fi sărbătorit într-un mod cu totul aparte, cu mult mai puţină bucurie şi cu sufletele mai...

Petrecerile le-au adus amenzi

Două localuri au fost amendate pentru că au organizat diferite petreceri în interior, deşi acest lucru este interzis în contextul...

Doi vânători prinşi în flagrant la braconaj

Cei doi bărbaţi, de 23 şi 37 de ani, sunt vânători cu acte în regulă şi posesori de armă de...

Închide