www.mesagerulhunedorean.ro

Şi-a recunoscut crima cu zâmbetul pe buze

03 Marius Tinica  0868

Nicoleta Popa

 Marius Ţinică (foto), asasinul unei femei de 55 de ani din Uricani, a fost adus ieri în faţa judecătorilor de la Tribunalul Hunedoara. Chiar dacă iniţial, a declarat că nu a săvârşit omorul, ieri, cu zâmbetul pe buze, acesta şi-a recunoscut fapta şi a povestit magistraţilor cum a comis teribila crimă din luna martie 2009.

Dat de gol de o picătură de sânge
Ţinică a redat în faţa judecătorilor întreaga scenă, care s-a petrecut în 10 martie. Astfel, el a declarat că femeia l-a sunat, rugându-l să o ajute să mute mobila.
Tânărul s-a dus la apartamentul femeii, a mutat mobila, dar nu îşi mai aminteşte motivul pentru care i-a dat acesteia doi pumni în faţă, după care a ştrangulat-o cu un şnur pe care îl avea la el. Din locuinţă, el a furat poşeta victimei şi o borsetă, din care a sustras 1.000 de lei şi două sute de euro, iar apoi le-a aruncat la un coş de gunoi din apropierea blocului. A doua zi, asasinul a părăsit localitatea şi a plecat la Constanţa.
Probele de sânge descoperite la faţa locului, pe ochelarii victimei, dar şi pe sfoara cu care era strangulată, i-au dus pe anchetatori direct la autor, aflat deja în baza de date a poliţiştilor din Uricani. Ţinică este recidivist, având la activ încă o tâlhărie, pentru care a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare, cu suspendare. Lăsat de magistraţi în libertate, pentru Ţinică a fost uşor să facă pasul de la tâlhărie la crimă. Tânărul riscă detenţie pe viaţă sau închisoare între 15 şi 25 de ani. În prezent, el este închis la Penitenciarul Bârcea Mare. Cu toate că vinovatul şi-a recunoscut fapta, la următorul termen, din 17 decembrie, vor fi audiaţi doi martori, deoarece crima săvârşită de Ţinică este încadrată ca fiind deosebit de gravă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.