Cursuri suspendate la două clase

GRIPA PORCINA - DEZINFECTIE - SCOALA 147
Nicoleta Popa 

Ieri, elevii din două clase de la Grupul Şcolar Grigore Moisil, din Deva, au fost trimişi acasă, după ce un coleg de-al lor a fost confirmat cu virusul AH1N1. Băiatul, în vârstă de 17 ani, este elev în clasa a XI-a şi potrivit medicilor, acesta a contactat virusul de la fratele său mai mare, care este student la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, din Sibiu. Elevul este din satul Tătărăşti şi s-a prezentat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, de la primele semne ale bolii cu tuse seacă.
„Au fost trimişi acasă 25 de elevi din clasa a XI-a E şi o clasă de la seral, care îşi desfăşura orele în aceeaşi sală de clasă cu elevul infectat cu AH1N1. Pentru cele două clase, cursurile au fost suspendate până în 25 noiembrie”, a declarat Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general.

Triaj în rândul elevilor
Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică au dezinfectat sala de clasă unde învăţa băiatul. Elevul locuia la căminul Liceului Pedagogic din Deva, dar de o săptămână nu s-a mai cazat acolo, însă, cu toate acestea, medicii au dezinfectat şi căminul. „Medicul şcolar a primit mănuşi şi măşti suplimentare, urmând ca în zilele următoare să se facă un triaj în rândul elevilor de la Grupul Şcolar Grigore Moisil, pentru a se identifica alţi potenţiali bolnavi de gripă porcină”, a spus dr. Cecilia Birău, directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara. Elevul a fost izolat la domiciliu, iar starea lui este bună. Medicii au verificat starea de sănătate a familiei copilului, şi au prelevat probe de la fratele mai mic, care este răcit. Băiatul va sta izolat până miercuri, 25 noiembrie.
Până în prezent, în judeţul Hunedoara au fost confirmate şase cazuri de gripă nouă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.