Şi-a cumpărat un permis de conducere falsificat

4 martie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

În loc să să-şi obţină permisul legal, un tânăr de 24 de ani, din Teliuc, şi-a cumpărat de pe piaţa neagră un carnet de conducere. A fost prins de mai multe ori de poliţişti şi de fiecare dată le-a dat permisul falsificat.
Tânărul a urmat în urmă cu câţiva ani cursurile unei şcoli de şoferi şi a căzut la ”sală”, astfel că s-a gândit că poate cumva fenta legea. A plecat în Franţa şi a cunoscut o tânără ucraineancă, iar fata l-a pus în legătură cu un conaţional al ei care se ocu­pa cu falsificarea de acte.
„În Franţa inculpatul a cunoscut o per­soană de sex feminin, cetăţean ucrainean cu care a avut o relaţie de prietenie. Aceas­ta l-a asigurat că îi poate obţine un permis de conducere eliberat de autorităţile din Ucrai­na. Cum nu poseda permis de con­du­cere şi era interesat să obţină un astfel de docu­ment inculpatul, care nu avea nici pa­şa­port, i-a remis persoanei respective o copie a actului său de identitate şi câteva fotografii ce au fost trimise prin serviciul poştal în Ucraina. După circa trei luni in­culpatul a pri­mit de la prietena sa permisul de conducere, aparent emis de autorităţile ucrainene pen­tru categoriile A1, A, B1 şi B. Când a revenit în ţară inculpatul a început să conducă auto­tu­risme pe drumurile pu­blice, urmând ca în cazul în care va fi oprit în trafic să prezinte pentru control permisul de conducere contrafăcut”, se arată în rechizitoriul pro­curorilor din cadrul Par­chetului de pe lângă Judecătoria Hune­doara.
Nicolae Daniel P. a fost oprit de trei ori de poliţiştii rutieri, iar anul trecut s-a ales cu dosar penal pentru cumul de infracţiuni. Po­liţiştii au solicitat verificarea permisului prin intermediul Interpol, iar autorităţile ucrai­nene au comunicat că permisul în cauză era emis pe numele unei alte per­soane.
Tânărul a fost judecat pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. A fost condamnat la 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendare. Totodată, ju­de­cătorii l-au obligat ca pe durata terme­nu­lui de supraveghere să presteze o muncă ne­re­munerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Teliucu Inferior sau în cadrul Primăriei municipiului Hu­ne­doara, pe o durată de 90 de zile lucrătoare. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Transporturi ilegale de lemn depistate de poliţişti şi jandarmi

Maximilian Gânju Un transport ilegal de cherestea a fost descoperit în localitatea Petrila, iar şoferul camionului nu avea niciun document...

O hartă veche de un secol aduce dovezi excepţionale ale vieţii din Cretacic pe teritoriul Geoparcului Ţara Haţegului

O hartă veche de mai bine de 100 de ani, considerată pierdută şi pe care sunt marcate situri cu fosile...

Un alt exponat online la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva expune on-line un alt obiect aflat în patrimoniul Muzeului de Etnografie şi Artă...

Închide