ActualitateFlash

Fostul director de la Zoo Hunedoara, condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare

Sorina Popa

Vă mai amintiţi, poate de acuzaţiile aduse, în urmă cu câţiva ani, directorului Grădinii Zoologice din municipiul Hunedoara, în legătură cu o centrală termică. Aurel Bold a fost acuzat că a furat centrala termică de la Grădina Zoo şi a dus-o acasă.

Primăria a făcut plângere penală
Reamintim că, în ianuarie 2017, Aurel Bold (foto) s-a ales cu o plângere penală din partea primăriei municipiului. Acesta a fost acuzat de furt, dar procurorii au schimbat încadrarea în delapidare.
Ce s-a întâmplat? Când s-a făcut inventarul la Gră­dina Zoologică, în toamna anului 2016, s-a des­co­perit că lipseau mai multe obiecte, o aerotermă, o scară metalică, iar centrala termică de acolo nu corespundea cu cea care era înregistrată în acte. În aceste condiţii, cei de la Primăria Hunedoara au depus o plângere la Parchetul de pe lângă Ju­decătoria Hunedoara pentru furt. Însă, încadrarea juri­dică a fost schimbată în delapidare.
„Toate lucrurile care lipseau atunci când s-a făcut inven­tarul au fost aduse de către fostul director îna­poi, dar fapta rămâne. Au început cercetările, de către poliţişti. Sunt şi alte nereguli acolo, aşa că şi an­cheta primăriei continuă”, a declarat la acea vreme Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hu­nedoara.
În 2 martie 2021, Judecătoria Hunedoara a dat sen­tinţa în acest dosar de delapidare. Astfel, ma­gistraţii l-au condamnat pe Aurel Bold, care a fost directorul Grădinii Zoologice din Hunedoara pe vre­mea primarului Viorel Arion, la pedeapsă de 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare pentru săvâr­şirea infracţiunii de delapidare. Condamnarea s-a dat cu acord de recunoaştere, adică Bold a re­cunoscut fapta.

Sentinţa pe scurt
“Condamnă pe inculpatul BOLD AUREL, la pedeapsa de 1 şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare. Interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) C.pen., respectiv, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani. Interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) C.pen., respectiv, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat din momentul rămânerii definitive a prezentei sentinţe până când pedeapsa principală a fost executată sau considerată ca executată. Dispune suspendarea executării pedepsei sub su­praveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 (doi) ani ce curge de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe. Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte urmă­toarele măsuri de supraveghere: a) – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Hunedoara , la datele fixate de acesta b) – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa c) – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile d) – să comunice schimbarea locului de muncă e) – să comunice in­for­maţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Hunedoara sau organizat în cola­borare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 C.pen. pe parcursul termenului de supra­ve­ghere inculpatul este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Hunedoara sau în cadrul Primăriei comunei Teliucu Inferior pe o durată de 60 de zile lucrătoare. În temeiul art. 404 alin. 2 C.proc.pen. pune în vedere inculpatului consecinţa nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de su­praveghere şi ale săvârşirii de noi infracţiuni, res­pectiv revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere şi executarea pedepsei închisorii potrivit art. 96 alin. 1 şi 4 C.pen.
Constată că persoana vătămată Primăria Mu­ni­cipiului Hunedoara reprezentată prin primar nu s-a constituit parte civilă. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu inculpatului în sumă de 868 lei pentru asistenţa juridică acordată în cursul judecăţii se achită din fondurile Ministerului Justiţiei. În baza art. 274 alin. 1 C.proc.pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 02.03.2021”, se arată în sentinţa Judecătoriei Hunedoara, care nu este definitivă.

Obligat să demisioneze din funcţie
Reamintim şi că, în iunie 2016, directorul Grădinii Zoologice din Hunedoara, Aurel Bold, şi-a înaintat demisia din funcţie. Anunţul a venit după ce primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, i-a cerut lui Aurel Bold să demisioneze din funcţie.Un control efectuat de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare Hunedoara la Grădina Zoologică a dus la oprirea func­ţionării zoo-parcului şi la amendarea admi­nistraţiei.
Tot pe când se afla Aurel Bold la conducerea Grădinii Zoologice Hunedoara, aici a izbucnit un ade­vă­rat scandal. Asta, după ce un angajat i a fost pus sub învinuire, după ce a fost reclamat că ar fi participat la uciderea a trei căprioare, donate gră­dinii zoologice. Tânărul a fost acuzat că a sacrificat pe ascuns trei căpriori pe care două persoane din Rapoltu Mare i le-au încredinţat pentru a fi aduse la Grădina Zoologică din Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura