Actualitate

Și-a cumpărat permis fals de conducere

Un bărbat din municipiul Hunedoara a fost condamnat la aproape 1 an și jumătate de închisoare pentru că și-a cumpărat un permis de conducere falsificat, ca mai apoi să circule cu el nestingherit prin localitate.

Oprit în trafic
Imediat după ce a fost trimis în judecată pentru fals, individul a fugit din țară și a fost condamnat în lipsă iar acum a cerut revizuirea dosarului. A motivat instanței din municipiul Hunedoara că n-a avut cunoștință de procesul penal care se desfășura îm­potriva sa. În urma anchetei pro­cu­rorilor, s-a stabilit că hunedoreanul a fost închis pentru executarea unei pedepsei de 6 ani închisoare, iar la scurt timp de la liberarea sa condi­țio­nată, s-a întâlnit cu o persoană, care
l-a asigurat că are cunoștințe care îi pot obține permis de conducere emis de autoritățile din Ungaria, și a convenit cu ea să-i achite 1.000 de euro pentru documentul fals. „Bărbatul s-a depla­sat la un imobil, locație în care s-a întâlnit cu o persoană de sex feminin căreia i-a pus la dispoziție datele sale de identitate şi o fotografie, în ve­de­rea obținerii unui permis de con­du­cere. Totodată, acesta i-a dat persoa­nei respective și un avans de 100 de euro, urmând ca diferența de 900 de euro să i-o dea în momentul predării documentului contrafăcut”, se arată în dosar. Recidivistul a fost oprit în urma unui control în trafic și a pre­zentat polițiștilor permisul emis de autoritățile din Ungaria pe numele său, însă documentul nu prezenta ele­mentele de siguranță specifice. Po­lițiștii au aflat imediat că docu­men­tul este fals și avea ca dată de eli­be­rare perioada în care individul se afla închis în Penitenciarul Aiud. Jude­că­to­ria Hunedoara i-a respins cererea de revizuire (https://rejust.ro/juris/862e89g85), dar soluția nu este definitivă. (M.Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura