Actualitate

Și-a abandonat copilul și a fugit în Anglia

Maximilian Gânju

O mamă în vârstă de 35 de ani, din Pe­troșani, a fost condamnată de judecători pentru că și-a abandonat copilul și a fugit în Anglia. Judecătorul a încercat din răs­pu­teri să o aducă pe femeie pe calea cea bună, dar totul a fost în zadar.

A zis că trimite documentele
Potrivit anchetatorilor care s-au sesizat din oficiu, femeia nu s-a mai interesat de co­pilul ei încă de acum șase ani, iar din 2018 nu a mai plătit nici pensia de întreținere la care fusese obligată de Judecătoria Petroșani. A fost trimisă în judecată pentru abandon de familie și s-a emis un mandat de aducere pe numele ei, dar polițiștii și jandarmii n-au pu­tut da de ea. Magistrații au găsit altă soluție de a lua legătura cu femeia, prin intermediul aplicațiilor de mesagerie electronică, res­pec­tiv Facebook ori WhatsApp, iar aceasta a declarat că se află în Anglia, la muncă, de circa 6 ani, dar că a trimis câte 100 lire la fie­care 4 luni, cu titlu de pensie de întreținere, printr-un serviciu de transfer de bani. ”Ultima dată când i-am trimis 100 lire a fost în cursul lunii ianuarie 2020. Precizez că nu posed documente în acest sens, însă pot face rost de ele până la data de 12.06.2020. La data de 17.06.2020, inculpata a fost, din nou, contactată telefonic de către organul de cer­cetare penală, ocazie cu care a declarat verbal următoarele: „Nu am reușit, până în prezent, să obțin documentele din care să rezulte că eu i-am trimis, din Anglia, câte 100 lire la fiecare 4 luni, cu titlu de pensie de întreținere, în favoarea minorului, însă încerc ca în perioada următoare să fac rost de a­ceste documente”, se arată în dosar.

A dat vina pe pandemie
Ulterior, deși s-a încercat, în mai multe rân­duri, contactarea telefonică a femeii, aceas­ta nu a răspuns apelurilor. A trimis însă un
e-mail către instanță în care a invocat că n-a trimis pensia din cauza pandemiei, ori alte motive greu de crezut, care au pus la grea în­cercare răbdarea magistratului. ”Este așadar dincolo de orice îndoială că inculpata nu a manifestat interesul firesc față de copilul său, neonorându-și obligația legală de asi­gu­rare a întreținerii, consfințită și prin hotărâre judecătorească.Dată fiind situația de fapt ex­pusă, reaua-credință a inculpatei este evi­dentă”, a arătat magistratul. Femeia a fost con­damnată la pedeapsa de 1.800 de lei amendă penală, pentru infracțiunea de aban­don de familie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.