Aproape 50.000 de lei furați de pe cardurile unui turist

Maximilian Gânju

În doar trei zile, doi recidiviști care au spart o pensiune din Retezat, au retras ori cheltuit suma totală de 42.746 de lei, bani aflați pe cardurile bancare ce apar­ți­neau unui turist. Cei doi tineri au fost condamnați definitiv de Curtea de Apel Alba Iulia pentru infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic.
Bogdan Bucur și Ovidiu Tătulea au fost con­damnați pentru un lung șir de in­frac­țiuni de mai multe instanțe de judecată, ast­fel că vor sta după gratii o lungă perioadă de timp. Tătulea are de executat o pedeapsă finală de 7 ani și 6 luni în­chi­soare iar Bucur o pedeapsă finală de 4 ani și 6 luni închisoare pe care o va executa. Ultima condamnare definitivă a venit acum pentru o spargere comisă în pragul Cră­ciu­nului, în 2017, la o pensiune din Retezat. Cei doi au intrat în toiul nopții în pensiune, iar apoi, exploatând faptul că ușa de acces nu era asigurată, au pătruns într-o cameră în care se afla un turist, soția acestuia și și fiica lor. Oamenii dormeau, astfel că in­di­vizii au furat tot ce era de valoare, respectiv telefoane, bijuterii, dar și portofelul băr­batului în care avea cinci carduri bancare. ”Ulterior săvârșirii faptei de furt, în peri­oa­da 24.12.2017, ora 17:30-27.12.2017, car­du­rile bancare astfel sustrase au fost fo­lo­site de către inculpați în scopul retragerii de numerar de la bancomate amplasate în principal pe raza județelor Hunedoara, efectuării de plăți în vederea achiziționării de bunuri în interes personal, operațiuni care au condus la însușirea de către in­cul­pați a sumei totale de 42.746 de lei. Inculpații au efectuat un număr de 149 de operațiuni”, se arată în dosar.

Au intuit PIN-ul
Cei doi tineri au reușit să se folosească de cardurile bancare după ce au intuit codul de securitate. În portofelul furat se afla și car­tea de identitate a victimei, astfel că in­cul­pații au încercat o configurație de cifre după anul nașterii. Cu o parte din bani, cei doi au cumpărat chiar și un autoturism. Telefonul mobil scump l-au ”plasat” unei femei care-i ajuta să valorifice bunuri sustrase. ”Instanța a avut în vedere aspectele care imprimă faptelor comise de către inculpați un grad semnificativ de pericol social. S-a subliniat faptul că inculpații au mai fost condamnați pentru fapte concurente care prezintă un grad ridicat de gravitate, de ex. lipsire de libertate în mod nelegal, conducere fără per­mis, influențarea declarațiilor”, au moti­vat magistrații Curții de Apel Alba decizia prin care au dispus condamnarea definitivă a celor doi recidiviști.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.