Sport

Show pur la „Confruntarea Gladiatorilor”

Ciprian Marinuţ

Loviturile înalte şi fulgerătoare de picior, directele şi croşeele bine plasate şi „aerienele” de genunchi au fost ingredientele de cinci stele ale galei „Confruntarea Gladiatorilor”, desfăşurată în week-end la Hunedoara. Sportivii de la cluburile „Gladiators’ Gym” Hunedoara şi „Panterele Negre” Petroşani şi-au luat partea leului, în cadrul turneului desfăşurat după reguli de K1.

Puncte la… impresia artistică

Evenimentul a reunit la start aproape 80 de sportivi de la 11 cluburi din întreaga ţară. Majoritatea celor 38 de meciuri desfăşurate sub regulamentul K1 şi sub egida Federaţiei Române de Unifight au oferit dueluri de calitate, pe muchie de cuţit. Sportivii au etalat abilităţi fizice şi tehnice excelente, iar verdictele au fost date de multe ori pe baza… impresiei artistice. Chiar şi întâlnirile încheiate prin K.O. au fost echilibrate, până la momentul loviturii decisive reuşite de câştigător. Publicul a gustat din plin show-ul oferit de „gladiatori” şi a răspuns cu aplauze la scenă deschisă în multe situaţii. Gala a cuprins şi un turneu piramidal de calificare pentru turneele profesioniste de tip Local Kombat sau K1, în care calitatea luptelor a fost foarte ridicată.

Două victorii şi trei remize

Dintre cei şase luptători de la „Gladiators’ Gym” Hunedoara, numai doi au reuşit să câştige, iar unul singur a părăsit ringul învins. Alin Gavrilaş (ctg. 60 kg) a luptat perfect şi s-a impus prin knock-out, iar Daniel Popa (ctg. 70 kg) a câştigat la limită, cu decizie de 2-1. Daniel Brădiştean (ctg. 32 kg, copii), debutantul Paul Pârva (60 kg) şi Răzvan Sălăşan (70 kg) s-au dovedit competitivi, însă, partidele lor s-au încheiat la egalitate. Singurul care a pierdut a fost Andrei Roznovan, dar eşecul său s-a înregistrat în faţa unui sportiv foarte bine cotat şi mai experimentat. „Încă o dată, s-a văzut că talentul nu e suficient şi că doar munca şi voinţa la antrenamente pot aduce victoriile dorite. Am încercat să popularizăm sloganul: stop violenţei în şcoli şi în viaţa de zi cu zi, lupta e pentru ring”, a afirmat antrenorul Claudiu Florescu de la „Gladiators’ Gym” Hunedoara, unul dintre organizatorii competiţiei.

Debut cu dreptul

Sportivii clubului de tae-kwon-do „Pantera Neagră” din Petroşani au debutat în sistemul de luptă K1 la competiţia de la Hunedoara. Clubul din Valea Jiului a participat cu trei sportivi, Eduard Hariga, Filimon Doru şi Rareş Voinea. Eduard Hariga s-a situat pe prima poziţie la categoria 75 de kilograme, iar Rareş Voinea şi Doru Filimon s-au bătut în finala categoriei 60 de kg, victoria revenindu-i lui Filimon.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura