<

Sfaturi pentru o vacanță de Paște reușită

18 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Publicitate

Responsabilitățile de la locul de muncă și activitățile zilnice ne fac să simțim nevoia de o pauză îndelungată în care să ne relaxăm și să ne deconectăm de la ritmul alert în care se întâmplă totul. Acestea sunt momentele în care începem să ne plănuim următorul concediu în speranța că ne vom încărca bateriile și că ne vom întoarce cu forțe proaspete la viața de zi cu zi.

Plecarea în vacanță reprezintă un moment al bunei dispoziții și al uitării grijilor pentru o scurtă perioadă. Apariția conceptului de city break și a liniilor aeriene low-cost au făcut accesibile călătoriile și vacanțele peste graniță pentru un număr din ce în ce mai mare de oameni. Mini-vacanța din perioada Paștelui și a zilei de 1 Mai reprezintă o bună oportunitate pentru români să își planifice un concediu în țară sau în străinătate. Deși tindem să luăm în calcul doar aspectele pozitive pe care o vacanță ni le oferă este necesar să fim precauți de potențialele necazuri care pot interveni.

Primul pas pe care ar trebui să îl facem înainte de a pleca în vacanță este să fim siguri că beneficiem de asigurare de sănătate.Riscurile de a fi puși în situații neplăcute sunt mari atunci când călătorim. Chiar dacă ne petrecem concediul în țară, pot apărea multe situații neprevăzute precum un accident, o indigestie sau o gripă severă care ne pot obliga să mergem la spital. Prevenția este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face, de aceea este util să știm cum trebuie să procedăm în cazul unei situații neplăcute.

Lucrurile pot deveni și mai complicate în cazul unei excursii în străinătate. În această situație, o asigurare medicală privată, asemenea celei obținute prin intermediul MediHelp Internațional,ne oferă acces la o rețea internațională de spitale și clinici în care ne putem trata în situația în care avem nevoie. Asigurarea privată vine ca un ajutor care se va ocupa de cheltuielile de internare și de tratament ale beneficiarului, reducând, în acest fel, neplăcerile cauzate de birocrație sau de bani. Înainte de a pleca, este indicat să verificăm dacă este necesară vaccinarea sau efectuarea unui alt consult medical.

Pe lângă siguranța pe care o oferă o asigurare medicală privată, mai sunt câteva lucruri pe care le putem face în vacanța care urmează, astfel încât totul să decurgă conform planului. Plecările din țară pot fi uneori dificile din cauza diferenței de fus orar. Dacă alegeți să vă petreceți Paștele într-o zonă exotică, puteți începe încă de pe acum să vă adaptați tiparul de somn cu cel al destinației dumneavoastră. Un alt lucru benefic pentru sănătatea dumneavoastră este, chiar și în concediu, să mergeți cât mai mult pe jos. Indiferent dacă descoperiți o nouă zonă din România sau mergeți în străinătate, mersul pe jos ne ajută să rămânem în formă și să ne bucurăm cât mai mult de zilele libere.

Ceea ce consumăm este, de asemenea, extrem de important. Putem fi tentați să renunțăm la obiceiurile alimentare sănătoase pe care le avem în mod normal, dar chiar și după o pauză scurtă ne va fi greu să le reluăm. Activitățile sănătoase nu sunt mereu în prim-planul unei excursii, dar dacă nu le neglijăm sunt șanse mari să nu fie nevoie să ne folosim de asigurarea de sănătate pentru a depăși situații neplăcute. Paștele este o sărbătoare extrem de importantă în imaginarul creștin, iar poporul român este recunoscut pentru obiceiurile gastronomice din astfel de momente.        Excesele de orice fel pot cauza situații care să vă strice dispoziția și să vă ruineze concediul.

Capacitatea noastră de a preveni situațiile neplăcute influențează cât de bine ne vom simți în vacanță. Fiecare loc pe care îl vizităm ne poate expune la o serie de pericole sau de situații neplăcute, iar totul depinde de noi pentru a le evita sau depăși cu succes.

Accesând o asigurare medicală, ne apărăm împotriva oricăror probleme de sănătate care pot apărea.

 

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Băutura a proptit-o în copac

O femeie de 39 de ani şi-a făcut maşina zob după ce a urcat băută la volan. Din cauza vitezei...

Apel respins în cazul ucigaşului din Vulcan

Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au respins apelul făcut de Nicolae Maier, individul găsit vinovat de Tribunalul Hunedoara, pentru...

Prinsă cu ţigări de contrabandă

În urma unei acţiuni derulată de poliţiştii Biroului de Ordine Publică Hunedoara, o femeie a fost prinsă având asupra ei...

Închide