Sfârşit de an greu pentru gardienii Penitenciarului Deva

6 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

A pozat în deţinut model pentru a primi permisie, ceea ce s-a şi întâmplat. În timpul învoirii a mers la furat şi nu la familie. Individul a fost prins de poliţiştii din municipiul Hunedoara şi s-a ales cu un nou dosar penal.
Bărbatul îşi ispăşea pedeapsa la Penitenciarul Deva, iar în apropiere de Crăciun a primit o recompensă pentru bună purtare. În loc să se ducă la familie, individul a mers la furat. „Un deţinut a confundat probabil recompensa de a ieşi pentru o zi din penitenciar cu cea de a săvârşi noi infracţiuni timp de o zi. Acest tip de recompensă din ce în ce mai uşor acordată a adus în ultima perioadă destule evenimente negative“, scrie Penitenciarul.ro. Potrivit sursei citate, deţinutul a fost reţinut de poliţiştii Poliţiei municipiului Hunedoara pentru săvârşirea unor infracţiuni, pe durata cât acesta a beneficiat de permisiunea ieşirii din penitenciar.
Tot la Penitenciarul Deva, în ajun de Crăciun, un alt puşcăriaş s-a enervat la culme pe preotul închisorii. „Pe holul secţiei, cu ocazia ieşirii din capela secţiei, fiind nemulţumit de faptul că în timpul slujbei religioase, preotul l-a atenţionat că a stat cu picioarele pe podiumul scaunului arhieresc, deţinutul a adus injurii şi ameninţări la adresa preotului capelan“, se menţionează pe pagina publicaţiei angajaţilor din penitenciare. Individul a fost dat pe mâna judecătorului de supraveghere a privării de libertate, ca mai apoi să fie sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva.
Procurorii deveni au fost sesizaţi şi în cazul unui alt deţinut care a sărit la angajaţii penitenciarului. Incidentul a avut loc în 24 decembrie, iar individul a fost nemulţumit de faptul că nu i s-a permis deplasarea în cadrul altei secţii de deţinere pentru a lua legătura cu alţi deţinuţi. Le-a spus gardienilor că intră în procedura de refuz de hrană şi a fost mutat în locul destinat acestui tip de protest. Când să fie băgat în camera de deţinere, individul a devenit recalcitrant, lovind uşa camerei cu pumnii şi picioarele, a înjurat pe toată lumea şi chiar a încercat să-l lovească pe şeful de tură.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fraţii Gărdean au atacat sentinţa Tribunalului Hunedoara

Cei doi afacerişti au scăpat de acuzaţiile de dare de mită în dosarul instrumentat de DNA, pentru că faptele s-au...

Un mort şi mai mulţi răniţi în primele zile ale lui 2019

A ieşit din birt direct în şoseaua naţională şi a fost spulberat de o maşină. Accidentul mortal a avut loc...

Comuna Luncoiu de Jos s-a înfrăţit cu o localitate din Republica Moldova

După comuna Crişcior, în urmă cu câteva zile a fost rândul comunei Luncoiu de Jos să se înfrăţească cu o...

Închide