Fraţii Gărdean au atacat sentinţa Tribunalului Hunedoara

6 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Cei doi afacerişti au scăpat de acuzaţiile de dare de mită în dosarul instrumentat de DNA, pentru că faptele s-au prescris. Au atacat însă soluţia iar miza ar putea fi suma de bani confiscată.
Adrian Gărdean (foto) şi Miron Gărdean au fost inculpaţi într-un dosar de dare de mită care s-a judecat la Tribunalul Hunedoara, dar le-a fost schimbată încadrarea juridică a faptei, iar cei doi afacerişti au scăpat de acuzaţii, magistraţii constatând că s-a împlinit termenul de prescripţie. Chiar şi aşa, cei doi afacerişti au atacat soluţia instanţei de fond, iar ultimul cuvânt îl va avea Curtea de Apel Alba Iulia. Miza apelului pare a fi suma de 695.000 de lei. Fraţii Gărdean au cerut judecătorului Tribunalului Hunedoara restituirea sumei confiscată printr-o sentinţă penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar solicitarea le-a fost respinsă.
Afaceriştii au fost acuzaţi de procurorii DNA că au dat mită fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, pentru a asigura finanţarea la timp a unor contracte de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA (al cărei administrator era Miron Dorel Gărdean) cu mai multe unităţi administrativ teritoriale în cadrul programului „Schi pentru România“. Dosarul a fost disjuns din celebrul dosar „Gala Bute”, în care Elena Udrea a fost deja condamnată la şase ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni de corupţie. (M.Gânju)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un mort şi mai mulţi răniţi în primele zile ale lui 2019

A ieşit din birt direct în şoseaua naţională şi a fost spulberat de o maşină. Accidentul mortal a avut loc...

Comuna Luncoiu de Jos s-a înfrăţit cu o localitate din Republica Moldova

După comuna Crişcior, în urmă cu câteva zile a fost rândul comunei Luncoiu de Jos să se înfrăţească cu o...

Castelul baronului Nopcea va fi refăcut

În prima şedinţă din acest an, aleşii judeţeni au votat şi un proiect care, dacă va fi dus la bun...

Închide