Procurorii au închis dosarul surpării de la EM Lupeni

6 ianuarie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate


Un abataj al EM Lupeni, subunitate aparţinătoare Complexului Energetic Hunedoara, s-a surpat în octombrie 2017, iar doi mineri au murit în urma accidentului de muncă. La scurt timp de la tragedie a fost demarată şi o anchetă penală, însă dosarul a fost închis în ultimele zile ale anului 2018.
„Este o soluţie dată de procurorul de caz şi poate fi atacată de persoanele nemulţumite, în speţă, probabil, de succesorii celor decedaţi. Soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată la primul procuror“, a declarat procurorul Darius Roman, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani. În dosar au fost cercetaţi fostul director general al CEH, Cosmin Chiuzan, fostul inginer şef cu producţia, Cristian Balea, dar şi fostul director al exploatării, Daniel Brânzan.
În accidentul colectiv şi-au pierdut viaţa doi mineri, iar un al treilea a fost rănit. Victimele făceau parte dintr-o echipă de 11 mineri care lucrau în subteran când s-a produs surparea de cărbune. (M.Gânju)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Neutru spune:

    Cine a lucrat la /in mina stie : toate accidentele au la baza o greseala umana. Unele din nestiinta, altele din nerespectarea regulilor din domeniu ! Daca toate incidentele/accidentele ar fi sever pedepsite, s-ar goli minele de lucratori (mineri, artificieri, maistri, ingineri) ! Deci, partial cred ca-i inteleg si pe procurorii din zona, care se ocupa de astfel de evenimente.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sfârşit de an greu pentru gardienii Penitenciarului Deva

A pozat în deţinut model pentru a primi permisie, ceea ce s-a şi întâmplat. În timpul învoirii a mers la...

Fraţii Gărdean au atacat sentinţa Tribunalului Hunedoara

Cei doi afacerişti au scăpat de acuzaţiile de dare de mită în dosarul instrumentat de DNA, pentru că faptele s-au...

Un mort şi mai mulţi răniţi în primele zile ale lui 2019

A ieşit din birt direct în şoseaua naţională şi a fost spulberat de o maşină. Accidentul mortal a avut loc...

Închide