Servicii electronice disponibile devenilor în relaţia cu Primăria Deva

7 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Serviciile publice trebuie să se apropie de cetăţean. Primăria Municipiului Deva a implementat mai multe servicii online care au rolul de a simplifica relaţia cetăţeni – administraţie locală şi de a face serviciile publice mai accesibile. Prezentăm, pe scurt, serviciile electronice disponibile devenilor, în funcţie de domeniu.

1. Deva24 – aplicaţie de telefonie mobilă, disponibilă din iulie 2018. Poate fi utilizată de către toţi devenii care doresc să transmită sesizări urgente administraţiei locale. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din Magazin Google Play (pentru Android) sau AppStore (pentru iOS).

2. Sesizări – secţiune disponibilă pe www.primariadeva.ro, prin intermediul căreia cetăţenii pot transmite sesizări online în legătură cu orice problemă pe care o întâmpină.Sistemul informatic gestionează sesizările în funcţie de domeniul în care se încadrează (iluminat public, salubritate, termoficare, zone, verzi, Poliţie Locală, parcări ilegale, transport în comun etc.), astfel încât petiţionarii să primească un răspuns prompt la solicitări.

3. Plată parcări publice. Sistemul electronic de plată a parcărilor publice din Piaţa Cetăţii şi de la Complexul acvatic ”Aqualand” este disponibil din mai 2019. Localnicii şi oaspeţii oraşului pot achita taxa de parcare astfel:

– prin SMS (disponibil în reţelele Digi, Orange, Telekom şi Vodafone, pentru autoturisme şi microbuze);

– prin aplicaţia gratuită TPARK (compatibilă cu Android, iOS şi Windows Phone, pentru autoturisme, microbuze, autocare/autobuze).

4. Bază de date pentru investitori www.devabusiness.ro. Serviciul este disponibil din iunie 2017 şi are scopul de a oferi agenţilor economici interesaţi informaţii relevante cu privire la oportunităţile de investiţii din municipiul Deva (terenuri şi construcţii disponibile, dimensiunea pieţei, forţa de muncă disponibilă, potenţialii parteneri etc.).

5. Programare online pentru depunerea actelor necesare obţinerii cărţii de identitate. Serviciul este disponibil din august 2018, pe www.primariadeva.ro – Secţiunea ”Servicii online” (link: https://deva-evp.admin-primarie.ro/formulare/prog0.php) şi poate fi utilizată de cetăţenii din municipiul Deva şi localităţile componente (Archia, Bârcea Mică, Sântuhalm şi Cristur), precum şi de cetăţenii din comunele Cârjiţi, Certeju de Sus, Brănişca, Hărău, Şoimuş şi Veţel.

6. Programare online pentru depunerea cererilor privind transcrierea actelor de stare civilă (naştere, căsătorie) pentru cetăţenii din Republica Moldova şi Ucraina care au redobândit cetăţenia română şi nu au avut domiciliul în România.

Serviciul este disponibil din august 2018, pe www.primariadeva.ro – Secţiunea ”Servicii online” (link: https://deva-trans.admin-primarie.ro/).

7. Programare online pentru oficierea căsătoriei. Serviciul este disponibil din decembrie 2016, pe www.primariadeva.ro – Secţiunea ”Servicii online” (link: http://primariadeva.ro/starecivila/) şi poate fi utilizată în cazul căsătoriilor încheiate între cetăţeni români.

8. Autorizaţii acces tonaj. Serviciul este disponibil din ianuarie 2016. Plata autorizaţiei de liberă trecere prin municipiul Deva, pentru maşinile de peste 3,5 tone, se poate face astfel:

– prin SMS (disponibilă pentru maşinile cu masa maximă cuprinsă între 3,5 tone şi 16 tone, în cazul autorizaţiilor de acces tonaj valabile pentru o zi);

– pe www.primariadeva.ro, cu cardul bancar (disponibilă pentru toate maşinile cu masa maximă de peste 3,5 tone şi pentru toate tipurile de autorizaţii; link: http://autorizatii-tonaj.primariadeva.ro/).

9. Instrumente electronice de plată şi vizualizare a taxelor şi impozitelor locale:

– portalul www.ghiseul.ro, prin crearea unui cont de utilizator (pentru vizualizarea şi plata obligaţiilor fiscale la bugetul local, în cazul contribuabililor persoane fizice);

www.primariadeva.ro Secţiunea ”Consultă datorii online”, prin crearea unui cont de utilizator (pentru vizualizarea obligaţiilor fiscale la bugetul local).

Informaţii suplimentare despre vizualizarea şi plata online a taxelor şi impozitelor locale sunt disponibile pe www.primariadeva.ro sau pot fi solicitate, printr-un e-mail, pe adresa: [email protected].

(Biroul de presă)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cercetaţi pentru violenţă în familie

Doi hunedoreni nu au voie să se apropie de consoarte după ce au provocat scandal şi le-au ameninţat. Primul caz...

Şoferi prinşi conducând drogaţi şi băuţi

Un individ de 35 de ani a fost descoperit că-şi conducea maşina prin municipiul Hunedoara, după ce s-a drogat. A...

Tâlhari periculoşi lăsaţi sub control judiciar

Au bătut un tânăr şi l-au buzunărit, profitând de faptul că era miezul nopţii, iar ei erau trei contra unul....

Închide