Seri de teatru organizate de Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

3 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Două piese de teatru pe care trebuie să le vedeţi – ”Născut în ‘90” şi ”Tot ce-i minunat în lume”! Spectacolele vor avea loc în weekend-ul de la mijlocul lunii noiembrie, la Sala ”Pro Arte” a Colegiului Naţional ”Decebal” din Deva, în organizarea Centrului Cultural ”Drăgan Muntean” Deva.

Prima piesă – ”Născut în ‘90” – va fi jucată vineri, 15 noiembrie 2019, la ora 19:00 şi are în distribuţie trei actori ai Teatrului BIS din Sibiu, născuţi în 1990.
Un scenariu original, inspirat din gânduri, reflecţii şi poveşti de viaţă care traversează cel mai tulbure deceniu din istoria modernă a României. Ne vom regăsi cu toţii în piesa ”Născut în ‘90”. Vom râde şi vom tresări însoţindu-i pe actori într-un puzzle al omului tânăr contemporan. Din spectacol nu lipsesc referirile directe la realitatea socio-politică a ţării – uneori hazoase, alteori acide. Nu lipsesc nici muzica live şi nici proiecţiile video cu momente cheie ale anilor ‘90.
A doua piesă – ”Tot ce-i minunat în lume”, de Duncan Macmillan şi Jonny Donahoe – va fi jucată sâmbătă, 16 noiembrie 2019, la ora 19:00.
Subiectul spectacolului e simplu: o femeie care suferă de depresie decide că s-a săturat de viaţă, iar fiica ei, în vârstă de şapte ani, se hotărăşte să-i scrie o listă cu 1.000 de motive pentru care merită să trăieşti.
Actriţa Denisa Nicolae parcurge viaţa personajului său cu ajutorul spectatorilor. Este, pe rând, copilă, adolescentă şi femeie şi trece printr-o serie întreagă de stări – de la naivitate şi bucurie, până la dragoste şi durere. Iar când pare că se frânge sub povara nefericirii, o ia de la capăt sugerând lupta care nu încetează niciciodată. Îşi aduce aminte de tot ce e minunat în lume, pentru că viaţa de zi cu zi este un exerciţiu din care alegem cu bună ştiinţă ce ne bucură şi ce ne întristează. Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 12 ani.
Preţ biletului de intrare – pentru fiecare dintre cele două spectacole – este 10 lei. Biletele pentru ambele reprezentaţii pot fi achiziţionate de la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 8:00 şi 16:00. Informaţii suplimentare şi rezervări se pot obţine la numărul de telefon 0721.055.037. (M. V.)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sărbătoriţii lunii la UAMS Baia de Criş

Finalul lunii octombrie i-a adus în prim plan pe cei care sunt găzduiţi de Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de...

Încă un cetăţean din Brad a împlinit 100 de ani!

Tot mai mulţi brădeni trec pragul a 100 de ani, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Astfel, în...

Şi-a terorizat propria mamă

Un tânăr de 32 de ani, din comuna Băniţa, a fost evacuat din locuinţă, în urma unui ordin provizoriu de...

Închide