Sentinţă în dosarul „Moloţ vs. ANI 2”

18 mai 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Mircea Moloţ (foto) este la un pas să afle sentinţa în procesul în care a cerut anularea raportului dat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), prin care a fost declarat în conflict de interese. Curtea de Apel Timişoara a încheiat judecarea dosarului şi a stabilit termen de pronunţare în 31 mai. Sentinţa dată de această instanţă nu va fi definitivă şi va putea fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Cu o mână aproba, cu alta primea
În 11 septembrie 2013, ANI a transmis un comunicat în care arăta că a constatat „existenţa conflictului de interese în materie administrativă” în cazul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara. Inspectorii de integritate au avut în vedere situaţia în care Moloţ, în calitate de preşedinte al CJ Hunedoara, a aprobat alocarea de fonduri către o altă instituţie unde avea tot funcţia de preşedinte, ceea ce contravine legilor integrităţii. „Mircea Moloţ a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese atunci când, în calitate de preşedinte al administraţiei judeţene, a participat la adoptarea mai multor hotărâri prin care a fost încheiat un Acord între CJ şi Crucea Roşie – Filiala Hunedoara, unde avea tot funcţia de preşedinte. În baza acordului de asociere, Crucea Roşie – Filiala Hunedoara a primit de la CJ suma totală de 194.500 de lei”, se arăta în comunicatul ANI.

A fost şi preşedinte al AGA de la Drumuri şi Poduri
Reamintim cititorilor că raportul ANI menţionat mai sus nu este singurul în care fostul şef al judeţului a fost depistat că a încălcat legile integrităţii. În luna aprilie 2016, Agenţia a transmis un comunicat în care arăta că Moloţ, în calitate de preşedinte al CJ Hunedoara, a fost depistat în conflict de interese atunci când a alocat fonduri în valoare de 2.000.000 de lei Episcopiei Devei şi Hunedoarei, fiind concomitent şi membru al Adunării Eparhiale a acesteia. Şi acest raport l-a atacat în instanţă, dosarul fiind pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia. Dar, cel mai răsunător caz din „relaţia” Moloţ – ANI rămâne cel în care fostul şef de la judeţ a fost găsit în incompatibilitate, pentru că în perioada 26 septembrie 2008 – 30 ianuarie 2009 a deţinut simultan funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara şi cea de preşedinte al AGA de la SC Drumuri şi Poduri SA Deva. Firma se afla în administraţia judeţului şi a fost până la urmă băgată în faliment. Moloţ a cerut anularea raportului în instanţă şi a pierdut definitiv la ÎCCJ, sentinţa fiind dată în ianuarie 2015. Motiv pentru care, mandatul de preşedinte al CJ Hunedoara i-a fost revocat înainte de termen.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Io spune:

    Dar acest individ cand va merge acolo unde ii este locul?
    La mititica…

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 19.05.2017

Un fost edil al municipiului reşedinţă de judeţ, care în vara trecută a pierdut şefia în faţa unui rival de...

Membrii celor două clanuri care s-au războit în Aninoasa au tulit-o din ţară

Mai mulţi indivizi din cele două grupări rivale care s-au încăierat în Aninoasa şi au ajuns la o adevărată bătaie...

O bătrână de 80 de ani l-a muşcat pe hoţul care a tâlhărit-o

Poliţiştii au reuşit să prindă autorii unei tâlhării comise în 15 mai asupra unei femei de 80 de ani. Primul...

Închide