ActualitatePolitica si administratie

Senatorul Vasilică Potecă: Am propus un proiect de regionalizare, din 3.200 unități administrativ teritoriale să rămână doar 1.800

Senatorul AUR Vasilică Potecă (foto) a declarat, ieri într-o conferință de presă, că partidul condus de George Simion a depus la Parlament un proiect de lege pentru regionalizarea țării.

Blocaj
„AUR a lansat un proiect pentru re­gio­nalizarea României. Este vorba de 16 re­giuni, iar numărul unităților administrativ teritoriale ar trebui să scadă, potrivit pro­punerilor noastre, de la 3.200 la 1.800. Proiectul ar trebui să intre în dezbatere în Parlament în februarie anul viitor”, a spus senatorul AUR.
Vasilică Potecă susține că, în prezent, are vești proaste pentru primarii hune­doreni. „Primarii care nu au cheltuit banii, vor trebui să dea ce nu au chel­tuit la bugetul de stat. Pe de altă parte, și în județul nostru avem administrații publice lo­cale care sunt blocate, nu mai au bani. De aceea, reforma administrativă trebuie să înceapă cu reforma terito­ri­a­lă”, a adăugat senatorul Potecă.
Parlamentarul a mai spus în conferința de presă că plățile la diferite investiții sunt întârziate și cu șase luni, ceea ce va duce la falimentarea multor companii.
„Nimeni nu mai decontează nimic. Singurul care mai funcționează este PNRR, pentru că nu are cofinanțare este PNRR”, a adăugat senatorul AUR Vasilică Potecă. (S.P.)