Senatorul Resmeriţă afirmă că primarul Petroşaniului se crede Dumnezeu

Sorina Popa

Social-democraţii din Petroşani reclamă faptul că primarul municipiului, Tiberiu Iacob Ridzi (foto 1) nu le permite să-şi amplaseze bannerele pentru precampania pentru alegerile parlamentare.

“Tupeu de febră galbenă”
„Primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, refuză să elibereze autorizaţia pentru am­pla­sarea bannerelor. Gestul primarului Tiberiu Iacob Ridzi este considerat ca unul care are ca scop împiedicarea PSD să facă campanie elec­torală, fiind aspru criticat de senatorul Cristian Resmeriţă (foto 2), preşedintele executiv al PSD Hunedoara, care cataloghează acest gest drept <<tupeu de febră galbenă>>”, se arată într-un comunicat al PSD Petroşani.
Senatorul PSD Cristian Resmeriţă susţine că “primarul Ridzi consideră Petroşaniul moşia sa. Acesta se poartă abuziv cu absolut toată lu­mea din jurul său, mod de lucru pe care pro­ba­bil l-a învăţat în perioada în care era membru PD-L. Ridzi să înţeleagă ,că nu este stăpânul oraşului! Din păcate pentru el, acesta este ni­velul politic al primarului Ridzi, să se certe pe nişte bannere, Peste tot în judeţ este o nor­malitate în ceea ce priveşte campaniile elec­to­rale. Nu am întâmpinat probleme niciunde, am pus bannere peste tot. Dar, ceea ce face primarul Petroşaniului este un abuz de putere. Aşa a făcut cu Costel Avram, când a candidat îm­potriva lui pentru funcţia de primar al Pe­tro­şaniului. Ridzi se crede Dumnezeu, acum că a mai câştigat un mandat de primar. Eu ştiu că administraţiile locale trebuie să ajute oamenii, nu să îi încurce”, a declarat senatorul Cristian Resmeriţă, preşedintele executiv al organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD.

Lungul drum al unei cereri
Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, spune că PSD a depus cerere pentru amplasarea bannerelor electorale în data de 8 octombrie.
„Această cerere intră pe un circuit de avi­zare şi nu a ajuns încă pe biroul meu pentru apro­bare. De precizat că, în baza legii, răs­pun­sul poate să fie dat în termen de ma­xi­mum 30 de zile, dar nicodată o astfel de cerere nu a aş­teptat atât pentru a fi avizată. În maximum o săptămână am dat răspuns la toată lumea”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi pentru Gazeta de Dimineaţă.
„Nu eu consider Petroşaniul ”propria mea moşie”, aşa cum m-a acuzat senatorul PSD, ci Cristian Resmeriţă consideră Valea Jiului moşia proprie, prin acţiunile pe care le în­tre­prinde şi prin atitudine. Spun acest lucru pen­tru că astăzi a dat dovadă de un tupeu fan­tastic, încercând de pe poziţii de forţă şi prin ame­ninţări să mă determine să îi semnez pe loc cererea pentru amplasarea bannerelor, deşi ştia că cererea trebuie analizată din toate punctele de vedere de către compartimentele de specialitate din cadrul primăriei”, a explicat Tiberiu Iacob-Ridzi pentru GDD.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare