Semnal de alarmă tras de cetăţeni din Veţel în legătură cu accidentele rutiere din zonă. Autorităţile tărăgănează lucrurile, iar oamenii mor pe şosea

Sorina Popa

Mai mulţi cetăţeni din comuna Veţel au solicitat luarea unor măsuri astfel ca pe DN7, pe raza localităţii, la intersecţia cu DJ 708 D să nu se mai producă atâtea evenimente rutiere în care multe persoane şi-au pierdut viaţa până acum. Oamenii au tras un semnal de alarmă şi au cerut autorităţilor să intervină de urgenţă.

”Am sesizat autorităţile de mai bine de doi ani că pe DN7, la intersecţia cu drumul judeţean708 D, sunt multe accidente rutiere, iar indicatoarele de pe şosea nu sunt ceea ce trebuie. Adică, limitatoarele de viteză nu sunt corespunzătoare, este linie întreruptă şi vârf de pantă. Au fost nenumărate accidente de pe ieşirile auxiliare suferite de cei care ies din cartierul nou din Veţel. La trei luni se petrece un accident rutier, iar la 9 luni unul mortal. Cel puţin. Cel mai recent, pe DN7, la locul unde drumul merge către sediul primăriei, a avut loc un accident rutier grav, în care un tânăr a murit pe loc, iar sora lui se află în comă în spital. Cei care vin dinspre Arad nu observă maşinile care o iau înspre sediul primăriei şi de aici toate nenorocirile. Să fie scris şi pe asfalt că este limită de viteză, de 50 de km la oră. De doi ani am făcut o sesizare, am dat-o la primărie, nu am primit nici un răspuns. Am sesizat apoi IPJ Hunedoara şi mi s-a spus că o să se facă ceva. Accidentul în care au fost implicaţi cei doi fraţi putea fi evitat. Sunt foarte multe evenimente rutiere în acel loc. Şi nimeni nu ia nici o măsură”, a spus Alin Budulan (foto), din Veţel.
La solicitarea noastră, reprezentanţii IPJ Hunedoara au răspuns cererii hunedoreanului: ”Pentru creşterea gradului de siguranţă în zona menţionată, intersecţia DN7 cu DJ 708D, în localitatea Veţel, se va modifica poziţia indicatoarelor rutiere existente pe ambele sensuri, astfel încât să se sincronizeze cu semnalizarea rutieră verticală”.
Alin Budulan susţine că este nevoie acolo şi de nişte alveole separatoare. Am întrebat pe cei de la DRDP Timişoara ce se poate face în legătură cu situaţia sesizată de cetăţeni din comuna Veţel.
”Odată cu finalizarea lotului de autostradă Şoimuş – Ilia, anul viitor, traficul de pe DN7 se va diminua semnificativ, motiv pentru care realizarea unor alveole nu se justifică în acest moment”, a declarat Alina Sabou, de la Compartimentul Comunicare DRDP Timişoara. Aceasta a mai spus că s-a modificat linia întreruptă de pe şosea, din zona cu pricina, în linie continuă, adică nu este permisă depăşirea.
”Unele voci din Veţel spun că ar trebui să blocăm DN7, ca formă de protest. Eu nu sunt de acord cu această măsură extremă, dar la următorul accident cu victime acolo voi face personal plângere penală pentru complicitatea autorităţilor. Ştiau, dar nu au făcut nimic! Nu putem sta impasibili, iar acolo să moară oameni nevinovaţi”, a adăugat Alin Budulan pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

5 comentarii la „Semnal de alarmă tras de cetăţeni din Veţel în legătură cu accidentele rutiere din zonă. Autorităţile tărăgănează lucrurile, iar oamenii mor pe şosea

 • 28 noiembrie 2018 la 21:25
  Legătură permanentă

  Stau in Bretelin si fac naveta in fiecare zi la Deva. Este adevarat ca este o provocare zilnica sa ies si sa intru in Vetel. Primaria doarme pe ea, ca toate autoritatiile din tara asta.

 • 28 noiembrie 2018 la 21:42
  Legătură permanentă

  Auzi si la retardatii astia de la drumuri! Mor oameni pe sosele si ei se ascund in spatele autostraziilor inexistente! Alo DNA incompetenta ucide, nu va suna un clopetel? Sau nu mai existati nici voi?

 • 28 noiembrie 2018 la 23:12
  Legătură permanentă

  Nu cred ca e suficient indicatoare si semne pe șosea…Cred ca ar fi mai bine o bandă de refugiu pentru cine face stânga sa intre in Vețel…si eu fac naveta zilnic Deva -Vețel si dupa ce intru in localitate imi pun averile si dupa semnalizez …pt ca si pe mine era odată sa ma lovească un tir din spate…norocul meu a fost ca l-am vazut ca nu încetinește și am plecat oprindu-ma la iesire din Vețel in parcare pe dreapta!

 • 29 noiembrie 2018 la 0:11
  Legătură permanentă

  Poate daca murea ceva neam de a unuia de la Directia de Drumuri sau Primarie „se justifica” facut ceva! Asa merge tara asta. Dar taxele si impozitele noastre se justifica? Eu vad ca nu.

 • 29 noiembrie 2018 la 10:58
  Legătură permanentă

  Eu distribui apa in zona. De fiecare data cand trebuie sa intru la Primarie, ma *** pe mine de frica. Prefer sa merg spre Ilia decat sa intru la Vetel.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.