Florin Oancea, bilanţul primului an de mandat

Sorina Popa

În urmă cu un an, Florin Oancea (foto) depunea jurământul ca primar al municipiului Deva. La un an de când a preluat frâiele primăriei reşedinţei de judeţ, Oancea a susţinut o conferinţă de presă, care s-a vrut una „caldă“, în care a spus ce a reuşit să facă în acest timp şi, mai important, ce planuri de viitor are.

Nu şi-a imaginat că poate fi aşa greu
„Intenţia mea, şi am mărturisit-o colegilor din executivul Primăriei, a fost ca atâta timp cât sunt primarul Devei să încerc să imprim angajaţilor o anumită viziune, o anumită mentalitate şi vă mărturisesc că nu mi-a fost uşor. Este total diferit modul de lucru în sistemul privat faţă de cel public, dar am încercat să îmbunătăţim în fiecare zi activitatea fiecărui serviciu. Am încercat să schimb mentalitatea colegilor mei. Fiecare trebuie să înţeleagă că, atâta timp cât sunt angajaţi ai primăriei, serviciile oferite cetăţenilor trebuie să fie de cea mai bună calitate. Am fost şapte ani viceprimar, dar nu mi-am putut imagina că acest an care a trecut a putut să fie aşa de dificil. Am fost pus în situaţia de a gestiona foarte multe situaţii de criză. Nu vreau să vorbesc despre ceea ce trebuia să facă alţii. Trecutul e trecut”, a declarat Oancea.
„Cred că 80 la sută din energia mea, din eforturile mele şi ale colegilor mei au fost direcţionate spre ducerea la îndeplinire a unor proiecte care din diferite motive au fost neglijate. Multe proiecte s-au depus cu mari emoţii, pe ultima sută de metri. Acest an a fost proba de foc a acestui mandat scurt. Până la 31 decembrie vom depune toate fondurile europene, la timp. Mi-aş fi dorit să avem proiecte mai ample, din păcate acest lucru nu se mai poate întâmpla. Intenţia mea a fost ca toate proiectele pe care le avem să fie depuse la timp pentru a nu pierde fondurile europene”, a spus primarul Devei.

Va anunţa investiţii mari şi sute de noi locuri de muncă
„Am încercat, împreună cu colegii mei să eficientizăm activitatea instituţiei. De asemenea, am stabilit 50 de obiective de investiţii, pe care le vom realiza pe baza unui credit contractat. Până în prezent au fost semnate contracte în valoare de 5 milioane de euro, urmând ca, până la finalul acestui an să fie semnate contracte pentru 29 de milioane de euro. Primăria a alocat sume consistente pentru investiţii în aparatură medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă“, a declarat edilul şef al Devei.
Primarul Florin Oancea susţine că în scurt timp va face un anunţ important în legătură cu o mare investiţie care va porni aici. Este vorba de zeci de milioane de euro şi sute de noi locuri de muncă. Tot la capitolul investiţii, Oancea a spus că la Sântuhalm, în locul unde trebuia să fie ridicat un hypermarket Carrefour, se va face un centru comercial sau o fabrică. Lucrurile se mişcă, deci în Deva, ceea ce poate doar să ne bucure pe toţi.

4 comentarii la „Florin Oancea, bilanţul primului an de mandat

 • 28 noiembrie 2018 la 22:04
  Legătură permanentă

  Cel mai tare papagal!Asta minte mai mult chiar decat Margineanu.Hehehehe ce vrajeala are in el.Sa vedeti la anul pe vremea asta ce o sa se laude cu investitiile care urmeaza sa intre in Deva, calare pe un cal alb.Aburitor de doi lei.Asta am ales,asta avem!

 • 28 noiembrie 2018 la 22:44
  Legătură permanentă

  Marș mă papagalule, devean de rand, ca te-a dat afara si acu esti suparat! Putori ce sunteti!

 • 29 noiembrie 2018 la 23:22
  Legătură permanentă

  Ma Laie, esti mai prost ca primaru, heheehee. M-a dat afara din privat mai papagalule?Nu sunt bugetar ca tine, lingaule!

 • 2 decembrie 2018 la 23:17
  Legătură permanentă

  Ma pogalule, esti prea prost si pentru privat! Esti un trist plin de ura! ‘Te dreaq de lingatoru de pierzatori! Ma, voi astia, parazitii cum ar veni, ar trebui sa plecati in congo toti!
  Auzi la el, privat! :)))))))))) Marș ma!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.