Se complică lucrurile pentru spărgătorii de bancomate

Maximilian Gânju

Procurorii din Gorj îi acuză pe cei trei spărgători de bancomate de constituirea unui grup infracţional organizat. Indivizii din Valea Jiului riscă până la 10 ani de temniţă.

Aurel Stănescu zis ”Diamant” şi Moise Ţală, ambii din Vulcan, ajutaţi de un alt complice din Bistriţa, au cutreierat jumătate din ţară şi au dat spargere după spargere. Au vizat bancomatele mai multor bănci pe care le spărgeau prin metode ”clasice”. Le forţau fanta de bani şi furau cât puteau. Au fost condamnaţi de mai multe instanţe cu închisoarea pentru furt, dar acum lucrurile s-au complicat. Pentru ”loviturile” din Gorj au fost trimişi în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă până la 10 ani de închisoare. Deja s-au scurs mai multe termene, iar Tribunalul Gorj este aproape de a da sentinţa.
Aurel Stănescu (60 de ani), Moise Ţală (27 de ani) şi Daniel Codreanu, un tânăr de 21 de ani din Bistriţa, au reuşit să spargă cel puţin 13 automate bancare şi au furat bani. Aceştia au descoperit că aparatele sunt la fel de vulnerabile ca o banală încuietoare şi se foloseau de o simplă şurubelniţă, un patent şi o sârmă îndoită la capăt. Procurorii spun că suspecţii au forţat aparate din Craiova, Filiaşi, Sebeş, dar şi de pe raza judeţului Gorj. Şapte bănci au fost jefuite de grupare. ”Diamant” abia scăpase din puşcărie, după ce executase o parte din condamnarea de doi ani şi jumătate pe care o primise tot pentru spargerea unor ATM-uri din Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.