Comunitate

Şeful ANAF a găsit o metodă inedită: Cum vor fi convinşi profesorii, care dau meditaţii, să-şi plătească impozitele

Profesorii ar putea fi atenționați prin SMS, atunci când nu-și declară veniturile din meditații, a anunțat președintele ANAF, Lucian Heiuș, iar demersul s-ar putea concretiza de anul viitor. Măsura s-ar putea aplica atât profesorilor, cât și vloggerilor și creatorilor de conținut.

Le spune ce trebuie să facă
Lucian Heiuș și-a exprimat dorința ca din 2023 ANAF să aibă un sistem performant prin care să trimită un SMS către profesorii care oferă meditații, pentru a le atrage atenția că nu este legal și că reprezintă o infrac­țiune, dacă primesc bani de la părinții copiilor și nu plătesc impozit pe ei.
„Vă dau un exemplu de reclamație: am dat milioane la profesor și copilul meu a picat bacul. Se supără părin­tele, sună la Telverde al ANAF și re­clamă. Când ai primit o asemenea reclamație, ești obligat să te duci să verifici”, a spus președintele ANAF.
„Sunt multe persoane care obțin venituri din acest gen de activități, care sunt mai noi. Mulți dintre ei sunt foarte tineri, poate nu au înțeles că trebuie declarate veniturile. Vreau ca anul viitor, la foarte multe categorii de contribuabili de acest gen, ANAF să le trimită informări în scris, să le spu­nem ce trebuie să facă. Eu cred foarte mult și în educarea contribuabilului”, a mai spus Lucian Heiuș.

One thought on “Şeful ANAF a găsit o metodă inedită: Cum vor fi convinşi profesorii, care dau meditaţii, să-şi plătească impozitele

  • Oare de ce se dau meditații?
    Oare de ce în Germania nu se dau meditații?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura