Actualitate

Şef nou la CNH Petroşani

02 jujan

Dana Istudor

 În urma unui ordin al ministrului Economiei, directorul general al Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani, Nicolae Drăgoi, a fost eliberat din funcţie, iar la şefia mineritului din Valea Jiului a fost numit fostul director adjunct al Companiei, Constantin Jujan (foto) (membru PSD Petrila).

 Nu a aplicat programul de redresare al companiei
Ieri, în urma Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani, s-a decis o nouă conducere la compania minieră, după ce cu o zi în urmă, ministrul Economiei a decis să-l demită pe directorul general instalat în urmă cu doar câteva luni. Ministerul a făcut înlocuirea, din cauză că Nicolae Drăgoi nu a aplicat cu fermitate un program de redresare a Companiei Huilei. Preşedintele Consiliului de Administraţie, Puiu Horea, a dat şi un exemplu în acest sens, precizând că în urma unei şedinţe a generalului Drăgoi, un director de mină care se afla la discuţii era pontat la unitatea minieră ca fiind în subteran. Horea consideră că Nicolae Drăgoi trebuia imediat să ia o măsură drastică în acest caz şi să-l destituie pe directorul în cauză. De altfel, singurul reproş adus fostului director al CNH a fost lipsa de fermitate. În fruntea Companiei Naţionale a Huilei a fost instalat un profesionist în minerit, Constantin Jujan, fost director adjunct la  CNH, dar şi directorul EM Petrila. Noul director spune că obiectivul său este de a pregăti compania pentru integrarea în complexul naţional energetic, iar pe termen scurt redresarea CNH şi întărirea disciplinei tehnologice şi în muncă. Pe lângă preluarea noii conduceri a Companiei Naţionale a Huilei, Jujan a fost numit şi membru al Consiliului de Administraţie, în timp ce fostul director al CNH, Nicolae Drăgoi, rămâne la dispoziţia Companiei Huilei. „Obiectivul principal pe care mi l-am fixat este acela de a pregăti CNH pentru integrarea într-un complex energetic. Pe termen scurt, mi-am propus redresarea activităţii CNH şi întărirea disciplinei tehnologice în muncă“, a declarat Constantin Jujan, într-o conferinţă de presă susţinută la Petroşani.

 I-au retras sprijinul politic
Dumitru Răscolean, preşedintele PSD Petrila, a declarat că „i-am retras sprijinul politic lui Nicolae Drăgoi, deoarece a adus mai multe deservicii organizaţiei noastre. Adică, l-a schimbat pe directorul Minei Lonea, membru al PSD şi l-a înlocuit cu un membru al PDL. Apoi, a declarat în repetate rânduri că Mina Petrila trebuie închisă, deşi noi milităm pentru menţinerea locurilor de muncă în Valea Jiului”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura