Fara bascalie

Monica Iacob-Ridzi, acum 4 ani şi jumătate

Nu aş mai fi scris nimic despre Monica Iacob-Ridzi, s-a scris deja foarte mult şi este redundant. Dar, totuşi, ceea ce voi scrie, nu scriu din auzite, nu sunt acuze, ci doar nişte constatări. Ce a făcut ea acum, se ştie.
Am cunoscut-o personal pe Monica Iacob-Ridzi în urmă cu patru ani şi jumătate. Nu avea nici o funcţie publică, era o foarte tânără candidată a Alianţei Dreptate şi Adevăr, D.A., dorea să devină deputat şi am fost implicat în campania electorală a respectivei alianţe politice.
Monica Iacob-Ridzi a dorit să fie musai pe afiş cu Traian Băsescu. Mă rog, plăcerea domniei-sale. Nici un alt candidat, Gheorghe Barbu sau alţi democraţi, nu au ţinut să fie neapărat cu Băsescu pe afişe, ceea ce indică păstrarea unui anume simţ critic. Sau cel puţin, aşa cred eu.
Era foarte tânără, cum spuneam. Doar 27 de ani. Mă şi gândeam că la 27 de ani încă trăiam în comunism şi porneam în marş pe străzile Devei, până la „broaşte”, pe 22 decembrie, sperând că Ceauşescu va cădea. A căzut, inclusiv pentru ca tineri ca Monica Iacob-Ridzi să ajungă în Parlament şi să viseze la schimbarea clasei politice. Eu mă gândesc că la aşa ceva visa, pentru că era tare în discurs. La 27 de ani, mă gândesc că nu putea vorbi despre o schimbare fizică a clasei politice, pentru că e primitiv să gândeşti în aceşti termeni. Rămânea deci, schimbarea morală.
Ei bine, un coleg, nu-i menţionez numele, pentru că nu i-am cerut voie, suntem apropiaţi ca vârstă şi el are acum o funcţie publică, deci colegul meu a fost cucerit de inocenţa discursului doamnei Ridzi. Îi vorbea admirativ, i-a dorit succes la alegeri (a avut, a devenit deputat), dar era şi curios dacă îşi va păstra maniera de gândire după ce vor trece anii. Monica Iacob-Ridzi vorbea înflăcărat, idealist, mobilizator chiar. Ziarist cu state vechi, o ascultam uşor amuzat vorbind despre dreptate şi adevăr, pace socială, corectitudine, tot felul de cuvinte mari, unele preluate de la Băsescu sau Stolojan. Într-un fel, eram invidios, uite, mi-am zis, ce şanse au tinerii din ziua de azi, să ajungă parlamentari la doar 27 de ani.
Atât vreau eu să spun despre Monica Ridzi.

5 comentarii la „Monica Iacob-Ridzi, acum 4 ani şi jumătate

  • monica iacob ridzi este tipul arivistului perfect care stie ce vrea si vrea ce stie. niciodata nu m-a sedus inocenta ostentativ afisata. si monica iacob ridzi este ostentativa in tot ceea ce face. este lipsita de scrupule. s-a aliat cu cosmin nicula in alegeri lovind in gheorghe barbu. acum cosmin nicula o taxeaza.

  • Aceasta Monica/-adesea uitand ca o cheama si Maria- prenume curat,serios, care n-ar fi potrivit pentru una ca ea!!!/are o educatie de 3 lulele-3 surcele!Doctor in stiinte ingineresti?Mon Dieu-uitati-va cum este formulat titlul tezei sale de dotorat!Si-apoi, pentru un doctorat/unde l-a sustinut, in ce „prestigios” mediu academic???/ai nevoie , in prealabil, de lucrari publicate…personajul le-a avut, au ba? Ba!!!Crede ciocoiul Monica sa ia ochii cuiva cu diplomele ei de doi bani gauriti? Copii, e mare lucru sa stii carte, e mare lucru sa ai caracter, bun-simt,.educatie…Oare aceasta monica se gandeste, vreodata, cati oameni destepti traiesc in tara careia una ca ea are tupeul sa i se agate in crestet ca…ministru? Oroare! Mare-i nerusinarea unora!Sa o instruiasca pe desteapta cealalta (Eba), ce intensiv se impusca diplomele/n-are importanta de unde si cum/, ce floare la ureche-i un doctorat, acolo!Bih!!!

  • Aceasta Monica/-adesea uitand ca o cheama si Maria- prenume curat,serios, care n-ar fi potrivit pentru una ca ea!!!/are o educatie de 3 lulele-3 surcele!Doctor in stiinte ingineresti?Mon Dieu-uitati-va cum este formulat titlul tezei sale de dotorat!Si-apoi, pentru un doctorat/unde l-a sustinut, in ce „prestigios” mediu academic???/ai nevoie , in prealabil, de lucrari publicate…personajul le-a avut, au ba? Ba!!!Crede ciocoiul Monica sa ia ochii cuiva cu diplomele ei de doi bani gauriti? Copii, e mare lucru sa stii carte, e mare lucru sa ai caracter, bun-simt,.educatie…Oare aceasta monica se gandeste, vreodata, cati oameni destepti traiesc in tara careia una ca ea are tupeul sa i se agate in frunte ca…ministru? Oroare! Mare-i nerusinarea unora!Sa o instruiasca pe desteapta cealalta (Eba), ce intensiv se impusca diplomele/n-are importanta de unde si cum/, ce floare la ureche-i un doctorat, acolo!Bleah!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura