Eveniment

Doi deveni, acuzati de smecherii financiare

Sorina Popa

Doi deveni, unul administrator de firmă şi celălalt reprezentant al unei societăţi comerciale din Bistriţa Năsăud, sunt cercetaţi de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor, fiind acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală, complicitate la înşelăciune şi participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată.


Mai precis, A.C., de 32 de ani, administratorul unei firme din municipiul reşedinţă de judeţ, şi V.L., de 48 de ani, agent comercial, sunt acuzaţi că au desfăşurat relaţii comerciale în perioada anului 2007 pe seama firmei administratorului, cu diverşi furnizori de mărfuri, cu toate că firma era dizolvată din punct de vedere judiciar.

Adresă fictivă
Poliţiştii au stabilit că administratorul firmei devene a menţinut sediul social fictiv la o adresă din municipiu (unde firma nu mai funcţiona), în scopul sustragerii de la efectuarea controalelor financiare pentru stabilirea obligaţiilor faţă de stat. El nu a depus bilanţuri contabile anuale în perioada 2005-2008 la Oficiul Registrului şi Direcţia Finanţelor Publice, pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor faţă de stat. În felul acesta, suspectul a produs un prejudiciu total de 39.965,24 de lei.
Al doilea suspect, ca reprezentant zonal de vânzări, a dat dispoziţie gestionarului firmei la care era angajat, să refactureze cantitatea de marfă ridicată de colegul său de infracţiuni, către o societate cu care nu avea relaţii comerciale, folosind pentru plata acesteia o filă cec lăsată garanţie de reprezentantul acelei societăţi pentru alte mărfuri.

One thought on “Doi deveni, acuzati de smecherii financiare

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.