Şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţã

Ieri, a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a fost condusă de Sorin Adrian Vasilescu (foto), prefectul judeţului.   
Pe ordinea de zi a reuniunii au fost incluse două teme, prima referitoare la prezentarea Planului Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului Hunedoara, iar cea de-a doua temă a vizat stadiul pregătirii comitetelor locale pentru sezonul de iarnă 2012-2013. În cadrul primei teme s-a precizat faptul că scopul aplicării Planului Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului nostru este acela de a asigura un răspuns coordonat al tuturor structurilor cu atribuţii de intervenţie în cazul producerii unor accidente colective şi/sau calamităţi, cu manifestări deosebit de rapide şi efecte limitate în timp, având ca rezultat victime multiple sau având potenţialul de a produce victime multiple. Principalele tipuri de risc generatoare de situaţii de urgenţă, care impun activarea planului roşu de intervenţie, sunt: accidente chimice şi explozii cu implicaţii în afara amplasamentului, precum şi incendii de mari proporţii, accidente majore la utilaje şi instalaţii tehnologice periculoase, fenomene meteo periculoase, cutremure, alunecări şi prăbuşiri de teren, avalanşe, accidente în subteran la exploatările miniere, accidente majore pe căile de transport, căderi de obiecte cosmice.
Referitor la stadiul pregătirilor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă pentru sezonul de iarnă 2012-2013, a fost prezentată situaţia la nivelul judeţului Hunedoara cu privire la asigurarea mijloacelor necesare pentru deszăpezire, precum şi constituirea stocurilor de material antiderapant la nivelul fiecărei localităţi. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Campanie electoralã penalã, marca USL”

Pentru a-i convinge pe deveni să le dea votul, reprezentanţii USL recurg la practici care se încadrează cu succes în...

Medalie de bronz la judo

Echipa feminină de judo tineret (sportive sub 23 de ani) a SCM Deva a obţinut medalia de bronz la turneul

PÃRAN DORIN, candidat USL la SENAT: Nu trebuie sã mai ajungem la desfiinţãri de instanţe. Sunt pentru o justiţie egalã şi corectã pentru toţi

Păran Dorin, candidatul USL pentru colegiul de Senat, Brad-Orăştie-Simeria-Geoagiu şi Valea Mureşului, susţine independenţa Justiţiei şi consideră acest domeniu unul

Închide