Politica si administratie

Sectiile de votare, conduse de someri

05-sectii-votare

Nicolle Ebner

Listele publicate pe site-ul Prefecturii Hunedoara cu preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare desemnaţi în urma tragerii la sorţi, care a avut loc în 28 mai, reflectă faptul că, încet dar sigur, locul magistraţilor şi juriştilor la coordonarea secţiilor de votare este luat de pensionari, şomeri, barmani, ospătari, paznici şi elevi.

Număr insuficient de magistraţi şi jurişti
Potrivit prevederilor legale, “birourile electorale ale secţiilor de votare sunt alcătuite dintr-un preşedinte, un locţiitor al acestuia, care sunt, de regulă, magistraţi sau alţi jurişti… În cazul în care numărul juriştilor este insuficient, lista va fi completată, la propunerea prefectului, cu alte persoane cu o reputaţie bună în localitate, care nu fac parte din nici un partid politic…”. Asta spune legea, dar MESAGERUL HUNEDOREAN a scris, în ediţia de marţi, 2 iunie, care este realitatea din unele comune. Iar curiozităţile continuă…

Ştiaţi că…
… la secţiile de votare 172, 173 şi 175 din Vulcan, locţiitorii sunt elevi?
– la secţia de votare nr. 390 din Lunca Cernii, preşedinte este un student, iar vicepreşedinte, un şomer?
-în comuna Vaţa de Jos, locţiitorul secţiei 504 are profesia de ospătar, iar locul de muncă este la Primăria Vaţa de Jos? În paralel, la secţia 500, locţiitor este un bucătar care culmea, are acelaşi loc de muncă-Primăria Vaţa de Jos.
– la singura secţie de votare din comuna Bătrâna, preşedinte este tehnicianul primăriei, iar locţiitor, şoferul din primărie?
– la două dintre secţiile de votare din comunele Beriu şi Brănişca, locţiitori sunt paznicii primăriilor?
– în comuna Hărău, locţiitor este o casnică?
– în comunele Gurasada, Petrila, Uricani, Băniţa, Tomeşti, Veţel, Vălişoara sunt, în total, 39 de secţii de votare, şi în absolut toate, preşedinţii şi locţiitorii sunt numai şi numai funcţionari şi angajaţi ai celor şapte primării?
-la polul opus sunt comunele Şoimuş şi Lăpugiu de Jos, unde nici un reprezentant al celor două primării, fie el funcţionar sau angajat, nu apare pe lista preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare?
-preşedintele secţiei de votare de la Sântămărie Orlea este şomer?
La nivelul judeţului Hunedoara, preşedinţii şi locţiitorii celor 523 de secţii de votare au fost desemnaţi în urma tragerii la sorţi din 28 mai 2009. Pentru acest scrutin, cele mai multe secţii de votare au fost înfiinţate în municipiile Hunedoara-48, Deva-40, şi Petroşani-26.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura