Secţia Oncologie a Spitalului Judeţean are acum doi medici

04 calin laza dir spita deva006Magdalena Şerban

Situaţia de la Secţia Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva pare să se fi reglementat în mare măsură, aici activând acum doi medici. Asta, după ce o bună bucată de vreme, tot greul a stat pe umerii unui singur medic, doctorul Tiberiu Valeriu Rugea, şeful secţiei.
După ce în aprilie 2013, doi medici din această secţie, Elisabeta Mezo şi Alina Maura Popa, au fost arestate, alături de alte opt persoane, farmacişti şi oameni de afaceri ce deţineau farmacii, în dosarul reţetelor fraudelor farmaceutice, Oncologia a rămas să funcţioneze doar cu un singur medic, doctorul Rugea, care a fost nevoit să asigure asistenţa şi consultaţia medicală pentru sute de bolnavi lunar. Acum, situaţia s-a mai îmbunătăţit.
„Avem doi medici în acest moment. Doctoriţa Alina Maura Popa a primit aprobarea judecătorilor de la Curtea de Apel Alba-Iulia că îşi poate exercita profesia la vechiul loc de muncă, până la încheierea procesului. Ca atare, am reprimit-o la serviciu, pe de-o parte fiindcă era dreptul ei, iar pe de altă parte, fiindcă aveam nevoie de medic specialist oncolog ca de aer. Cu doi medici oncologi, putem spune că ne mai descurcăm. În perioada când la Secţia Oncologie profesa doar un singur medic, eram nevoiţi să trimitem pacienţii la spitalul din Hunedoara, noi rezumându-ne doar la cazurile grave şi la cele din zona Deva. Cu un singur medic era extrem de dificil, mai ales că bolnavii respectivi suferă de o boală gravă”, ne-a declarat Călin Laza (foto), managerul Spitalului Judeţean din Deva.
„De fapt, mai avem un medic, Nadia Carmen Ţîrvuloiu, care este în primul an de concediu de creştere a copilului. Probabil că va cere prelungire, aşa că nu ne putem baza prea tare pe dumneaei. Încă nu am scos postul la concurs, aşteptăm să vedem dacă doamna doctor va reveni. În condiţiile în care va reveni, nu mai avem nevoie de alt medic. În caz contrar, cel mai probabil, scoatem la concurs încă un post”, mai spune managerul spitalului devean.

One thought on “Secţia Oncologie a Spitalului Judeţean are acum doi medici

  • 19 mai 2014 la 22:20
    Permalink

    saraca , daca nu mai are banii, trebuie sa vina iar la lucru :-)))). Dobitoaca!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare