Secretul celor cinci mese pe zi

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Oare de ce trebuie să mâncăm de cinci ori pe zi, mă întreabă foarte mulţi pacienţi convinşi fiind că trebuie să facă foame pentru a slăbi…
Probabil că majoritatea dintre noi suntem obişnuiţi să mâncăm două mese pe zi, mari şi tari  sau poate chiar una, pe principiul „de ce să pierd atâta timp preparând şi consumând mâncare?“. Am spus de multe ori că, dacă am fi maşină, ne-ar ajunge un plin de benzină câteva zile (adică vreo cinci feluri de mâncare în cantităţi industriale) şi ar fi minunat, dar nu suntem roboţi, suntem oameni şi ar trebui să ţinem cont că în două ore după masă, stomacul nostru va fi gol iar peste încă două ore senzaţia de foame se face simţită… cam atâta ţine plinul nostru. Apoi, corpul nostru are nevoie constantă de energie pentru toate activităţile pe care le întreprindem în cursul unei zile inclusiv pentru somn, digestie, respiraţie. Şi atunci este normal ca noi să mâncăm la trei-patru ore tocmai pentru a da energie tot timpul corpului şi a reuşi să ne desfăşurăm activităţile din cursul unei zile. Secretul unui corp plin de vitalitate şi care nu ia în greutate (curios, nu?) constă în primul rând, tocmai în acest aspect: mese la ore regulate, în cantităţi mici iar una dintre mese să fie neapărat o gustare de fructe. Un alt aspect foarte important alături de cele trei mese şi două gustări, pentru o viaţă normală, este o buna oxigenare a organismului practicând un sport sau introducerea celor 30 de minute de mişcare susţinută pe zi.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.