Se reabilitează conducta de alimentare cu apă la Dobra

Sorina Popa

Ieri, Consiliul Judeţean Hunedoara a adoptat în şedinţă extraordinară proiectul de hotărâre pentru aprobarea documentaţiei tehnico-economice (faza DALI) şi a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea unui tronson al conductei de aducţiune a apei potabile aferentă sistemului zonal de alimentare cu apă Baniu-Dobra.

Conducta nu mai face faţă
Lucrarea va fi executată în regie proprie de către operatorul judeţean Apa Prod. Operatorul va înlocui un segment de 860 m realizat în anul 2008 dintr-un material care nu respectă exigenţele de calitate în ceea ce priveşte rezistenţa, stabilitatea şi siguranţa în exploatare.
„Din cauza vechimii şi a exploatării acestei conducte în regim de funcţionare la suprapresiune, în ultimii 2 ani s-au produs 11 avarii majore. Segmentul de conductă are o rezistenţă diminuată, o capacitate limitată, iar pentru a asigura aprovizionarea cu apă potabilă de calitate, pentru confortul consumatorilor, dar şi pentru eliminarea pierderilor, am decis să finanţăm această investiţie. Sănătatea populaţiei este o prioritate, aşa cum am mai spus-o, şi este datoria noastră să luăm toate măsurile în sprijinul populaţiei din zonă”, a declarat Costel Avram, administratorul public al judeţului.

Trece pe domeniul public
De asemenea, s-a decis ca segmentul de conductă să fie relocat pe domeniul public (în prezent fiind amplasat pe terenuri private), rezultând astfel o lungime totală de 930 m.
Potrivit lui Victor Arion, directorul general al Apa Prod Deva, prin implementarea acestui proiect se va asigura aprovizionarea cu apă potabilă din sursa de apă controlată din punct de vedere igienico-sanitar, printr-o conductă de aducţiune realizată din materiale care să asigure rezistenţa, stabilitatea şi exploatarea. În plus, reducerea pierderilor de apă din sistem va conduce la optimizarea veniturilor şi diminuarea cheltuielilor pentru reparaţii.
Valoarea totală a investiţiei este de 509.431 de lei, iar durata de implementare este de patru luni de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Măsurători topografice la cetatea dacică de la Blidaru

Reprezentanţii firmei de topografie, cu care Consiliul Judeţean Hunedoara are încheiat un contract de prestări servicii, au urcat în cetatea...

Medicul Rodica Avram, numită director medical al Spitalului Judeţean Deva

Potrivit unui comunicat transmis ieri de Biroul de presă al Consiliului Judeţean Hunedoara, echipa managerială de la Spitalul Judeţean de...

După ce au fost decontate lucrări fictive în anii trecuţi, Consiliul Judeţean reia reabilitarea Casei de Cultură din Hunedoara

Reabilitarea Casei de Cultură din municipiul Hunedoara este un exemplu de aşa NU. Vorbim de ceea ce s-a făcut până...

Închide